Nove dve teretane na otvorenom na raspolaganju Subotičanima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Nove dve teretane na otvorenom na raspolaganju Subotičanima

Subotica važi za grad sportova, a poslednjih godina ova gradska vlast učinila je mnogo da se obezbede uslovi za treniranje kako profesionalaca amatera, tako rekreativca.

Nakon teretane na otvorenom urađene prošle godine u blizini sportskih terena u Parku Prozivka, ove godine su urađene i dve nove – teretana na otvorenom u MZ Kertvaroš i MZ Ker.

U neposrednoj blizini sportskih terena u ulici Antona Aškerca u MZ Kertvaroš i ulice Leskovačkoj u MZ Ker, postavljena je teretana na otvorenom, koja će stanovnicima ovih delova grada, ali i svim drugim Subotičanima, pružiti uslove za kvalitetnu i bezbednu rekreaciju.

Teretane na otvorenom se prostiru na 150 kvadrata i postavljena je na tartan podloga koja smanjuje mogućnost ozbiljnijih povreda tokom vežbanja. Poligon za vežbanje se sastoji od paralelnih šipki, horizontalnih i vertikalnih merdevina, šipki za izvlačenje, gimnastičarskih prstenova, smaknutih hvataljki, kose klupe, položenih švedskih lestvi, paralelnog razboja, kosih merdevina za zgibove u različitim visinama koje omogućavaju treniranje svih vrsta mišića.

„Vrednost investicije je 6 miliona dinara za obe teretane. I naredne godine smo opredelili sredstva iz budžeta za dve nove teretane na otvorenom koje će se nalaziti u mesnoj zajednici Dudova šuma i u Aleksandrovu, čime ćemo zaokružiti broj ovakvih teretana na 5. Sve više građana su počeli da treniraju napolju, tako da ovim putem idemo u susret potrebama i željama građana” kaže Srđan Bošnjak iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.