Niste sigurni kako da očistite TV ekran? Evo odgovora!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Niste sigurni kako da očistite TV ekran? Evo odgovora!

Kako da očistite TV ekran. Prvo isključite televizor jer je mnogo lakše videti prljavštinu na crnom ekranu.

Neki televizori dolaze sa krpom od mikrovlakana uključenom u kutiju. Ako je niste dobili uz televizor, treba da je kupite.

Odlučite se za krpe za staklo i krpe za poliranje. One su mekane, suve i sprečavaju ogrebotine na ekranu. U isto vreme, one su dobri za uklanjanje prašine i mrlja.

Obrišite ekran kružnim pokretima, pazeći da ne pritisnete previše. Ako prljavština na vašem TV-u nije samo lagana mrlja, razmislite o spreju za čišćenje ekrana.

Pre upotrebe pročitajte uputstvo za upotrebu. Neki proizvođači televizora upozoravaju da uopšte ne bi trebalo da unosite vlagu blizu televizora, a to se odnosi i na sredstva za čišćenje i vodu. Postoji rizik da biste oštetili ekran ili kratki spoj na uređaju.

Neki drugi predlažu upotrebu spreja za čišćenje ekrana. Međutim, nikada ne bi trebalo da ga prskate direktno na ekran. Umesto toga, poprskajte rastvor za čišćenje na suvu krpu koja ne ostavlja dlačice, a zatim njome nežno obrišite ekran. Za čišćenje ekrana možete koristiti i maramice.

Nikada ne koristite tradicionalna sredstva za čišćenje da biste uklonili prljavštinu sa TV ekrana.

Koristite istu krpu od mikrovlakana koju ste koristili za ekran da biste očistili dugmad, okvir i zadnju stranu televizora.

Nežno pređite krpom preko otvora za ventilaciju i ventilacionih otvora da biste se oslobodili prljavštine. Ako postoji velika akumulacija prašine, pažljivo je uklonite mekom četkom za prašinu na usisivaču.

Kako očistiti daljinski upravljač Vaš daljinski upravljač može da se zaista zaprlja – samo zapamtite koliko ruku, mrvica i masnoće dolazi u kontakt sa njim.

Da biste očistili daljinski upravljač za TV, koristite antibakterijsku maramicu ili poprskajte krpu od mikrovlakana malom količinom antibakterijskog spreja i obrišite daljinski upravljač.

Da biste ušli između dugmadi, možete koristiti pamučni štapić ili čačkalicu za uklanjanje prljavštine.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas