Nikada ne treba jesti ove namirnice

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Četiri vrste namirnica ne zasite, već stvaraju još veću glad

Gastroenterolozi ističu da gotovo nikada ne treba jesti određene namirnice, a to se posebno odnosi na osobe koje imaju problema sa varenjem i nadimanjem.

Namirnice poput pržene ribe, sokova i belog hleba su očekivano na listi, ali mnogi ne očekuju da će na ovoj listi naći hranu kao što je sve popularnija proteinska pločica.

Sve navedene namirnice mogu dovesti do gasova i nadimanja, što u ovom slučaju ne predstavlja značajan zdravstveni problem, ali ove namirnice mogu izazvati i druge akutne zdravstvene tegobe.

Upravo je proteinska pločica navedena kao štetna hrana, i da su to su visoko prerađene namirnice i da sadrže mnogo aditiva.

Zato se ističe da je proteine najbolje dobijati iz mleka, orašastih plodova i putera od kikirikija.

Lubenica je takođe na listi: ove namirnice nisu toliko poznate po proizvodnji gasova.

Na listi je i crveno meso, lekari navode da ga treba potpuno izbegavati.

Ističu da crveno i prerađeno meso povećavaju rizik od raka debelog creva.

Ako se ipak odlučite da ga jedete, vaše porcije ne bi trebalo da prelaze 100 grama dnevno, a najbolje bi bilo da ga jedete samo jednom nedeljno.

Gazirana pića su dobro poznata kao hrana koju treba izbegavati jer, osim što obezbeđuju prazne kalorije, mogu povećati rizik od dijabetesa i srčanih oboljenja.

Takođe, gazirana pića podstiču nadimanje i podrigivanje. Na kraju lekari kažu da treba da izbacimo beli hleb iz naše ishrane, a razlog za to je što su sve rafinisane žitarice loše za creva.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas