Nemačka obaveštajna služba sprema haos u Srbiji: Nerede će da izazove opozicija, planiraju se i operacije pod lažnom zastavom

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Nemačka obaveštajna služba sprema haos u Srbiji: Nerede će da izazove opozicija, planiraju se i operacije pod lažnom zastavom

Đilasova NATO opozicija i sve grupe koje je podržavaju, planiraju da organizuju skup u subotu u Beogradu, koji će početak obojene revolucije u Srbiji. Kako iz dobro obaveštenih izvora saznaje 24sedam zapadne obaveštajne službe planiraju da tom prilikom sprovedu najstrašniji scenario.

Naime, kada su uvideli da njihove političke marionete ne mogu da pobede na izborima u Srbiji, zapadne obaveštajne službe, među kojima prednjači nemačka, odlučile su se da radikalizuju situaciju u našoj zemlji, izazivanjem nemira širih razmera, pa čak i sukoba koji bi mogli da dovedu do žrtava.

Kako tvrde naši izvori, napadi na Skupštinu Grada Beograda je bio samo “probni balon”, dok se pravi sukobi planiraju za subotu. Između ostalog, zapadne obaveštajne službe plairaju i da izazovu oružani napad u Srbiji, zbog čega e, prema lanu, u našu zemlju biti ubačeni njihovi agenti i saradnici koji su zaduženi za prljave poslove.

Takođe, postoje osnovane sumnje da se planiraju i “operacije pod lažnom zastavom” u sklopu kojih će biti napadnuti određeni opozicionari, da bi se za to optužila vlast u Srbiji.

Operacija pod lažnom zastavom

Operacija pod lažnom zastavom (false flag operation) je naziv za sve tajne operacije i slične aktivnosti kao što su oružani i teroristički napadi ili sabotaže koje preduzima neka država ili organizacija na način da je pripiše nekoj drugoj, najčešće suparničkoj državi ili organizaciji u propagandne svrhe. Cilj takvih aktivnosti je na svoju stranu staviti domaću ili međunarodnu javnost u nekom sporu, odnosno stvoriti izgovor koji ispunjava ustavne i političke uslove za rat, vanredno stanje, agresiju ili eskalaciju nekog sukoba.

Cilj stranog faktora je da se izazove haos u zemlji kako bi se dodatno otežala pozicija Srbije u trenucima kada vlast na čelu sa predsednikom Aleksandraom Vučićem ne želi da prihvati nezavisnost tzv. države Kosovo i ne želi da uvede sankcije Rusiji. Nemačka već neko vreme pokušava da nametne svoj uticaj na Balkanu i tuj nameri najveća pretnja joj je suverena Srbija.

Zbog toga se nemačke službe oslanjaju na svoje tradicionalne saveznike iz Hrvatske, pa zato ne treba da čudi da hrvatska propagandna mašinerija već mesecima širi laži i izmišljotine o našoj zemlji i aktivno pruža podršku još jednom savezniku Nemačke – petoj koloni iz opozicije.

Plan je da se neredima i unutrašnjim sukobima oslabi pozicija Srbije i eventualno promeni vlast, da bi zatim poslušnici zapadnih obaveštajnih službi koji bi zaseli u fotelje odmah ispunili ono što se od njih očekuje: priznanje nezavisnosti lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji i članstvo sužene Srbije u NATO.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.