Napitak koji može da očisti bubrege, a košta manje od 100 dinara!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Napitak koji može da očisti bubrege, a košta manje od 100 dinara!

Zdravlje bubrega je od vitalnog značaja za celokupno stanje organizma, kao i za dugovečnost našeg života. Dnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege.

Šta rade bubrezi?

Bubrezi filtriraju oko 200 litara krvi dnevno, a sve kako bi uklonili toksine koji štete našem organizmu. To su „sofisticirani uređaji” koji svakodnevno uklanjaju oko 2 litra otpadnih materija iz krvi.

Šta šteti bubrezima?

Kada se bubrezi preopterećuju toksinima, može doći do oboljenja bubrega i bešike, a upravo te toksine unosimo u organizam u vidu hrane i pića. Ljudi koji su najviše izloženi riziku od razvoja bolesti bubrega su oni sa dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili porodičnom istorijom bolesti bubrega.

Ključni sastojak za čišćenje bubrega

Peršun je mediteranski začin koji se proširio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala kao što su kalcijum, gvožđe, magnezijum i fosfor i vitaminima, među kojima prednjače vitamini C i A, tiamin i riboflavin, peršun se smatra jednim od najjačih antioksidanata.

List peršuna deluje protivupalno i štiti organizam od uticaja slobodnih radikala, koji su uzročnici raznih bolesti kao što su ateroskleroza, rak debelog creva, dijabetes i astma. Ako ste pušač, neredovno jedete, uživate u nekoliko pića ili brzoj i prženoj hrani, vreme je da učinite nešto dobro za svoj organizam i bubrege i očistite se od toksina.

Sastojci za napitak za čišćenje bubrega:

-šaka peršunovog lista;

-1 litar vode.

Priprema:

Peršun operite i iseckajte na krupnije komade, stavite u šerpu i nalijte vodom. Stavite vodu da proključa na srednje jakoj vatri, smanjite vatru na najnižu i kuvajte još 5 do 10 minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da malo odstoji, pa procedite i čuvajte u frižideru. Svako jutro popijte šolju napitka.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas