Namirnice koje mogu da otope salo i da vas reše viška kilograma!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Namirnice koje mogu da otope salo i da vas reše viška kilograma!

Frustracije koje dolaze sa pokušajem gubitka težine ili telesne masti mogu ponekad biti bolne, zbog čega se mnogi ljudi okreću proizvodima za „brzo rešenje“ na tržištu, kao što su tablete za dijetu ili čajevi sa skidanje masti sa stomaka.

Nažalost, ne samo da ovi proizvodi ne deluju dugoročno, već mogu čak postati štetni po vaše zdravlje. Iako možda osećate potrebu da izbacite tone hrane iz svoje ishrane kada pokušavate da smršate, zapravo je prilično često hrana koju možete dodati koja će napraviti razliku.

Jedan od najefikasnijih načina da izgubite težinu je da se pobrinete da svoju ishranu ispunite zdravom hranom, a postoje i određene „hrane za sagorevanje masti“ koje su pune korisnih hranljivih materija i odlične za vaše celokupno zdravlje – što ih čini daleko boljim od bilo kojeg hira. dijeta koju možete kupiti.

Ćureće meso

Jedan efikasan način da pomognete u sagorevanju tvrdoglave masti je da obezbedite dovoljno proteina u ishrani. Proteini imaju visok termički efekat, što znači da vaše telo troši više energije na varenje proteina u poređenju sa mastima i ugljenim hidratima. Pored toga, dijeta sa visokim sadržajem proteina može vam pomoći da se osećate siti, što može dovesti do smanjenog unosa kalorija i gubitka težine.

Cimet

Bez obzira da li ga posipate ovsenim pahuljicama, dodate ih u jutarnju kafu ili čak uzimate u obliku suplemenata, cimet može pomoći u vašim ciljevima gubitka masti kontrolisanjem šećera u krvi. Smatra se da cimet pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi i poboljšanju osetljivosti na insulin, a stabilni nivoi šećera u krvi mogu smanjiti žudnju i prejedanje, što potencijalno pomaže u kontroli težine.

Jaja

Pokupite ih ili stavite tvrdo kuvane na salatu ili komad tosta, ali kako god da ih pripremite, jaja mogu vašem telu pružiti neverovatne zdravstvene koristi i sagorevanje masti. Pre svega, jaja su odličan izvor visokokvalitetnih proteina i esencijalnih hranljivih materija, a posebno su bogata holinom, koji igra ulogu u metabolizmu masti.

Piletina

Govoreći o termičkom efektu hrane bogate proteinima, preporučuje se dodavanje piletine kao namirnice koja sagoreva masti u vašu ishranu. Piletina je bogata proteinima, što može povećati sitost i zahteva više energije za varenje, pomažući u gubitku masti. Termički efekat nemasnih proteina je značajan, što znači da vaše telo troši značajnu količinu energije da ih svari i preradi, što ih čini efikasnim izborom za gubitak masti.

Bobičasto voće

Ne možete pogrešiti sa bobicama. Pune su hranljivih materija i antioksidanata i mogu dodati malo slatkoće svemu poput jogurta, ovsene kaše, salate i vode. Bobice kao što su borovnice, jagode i kupine su odlične grickalice za sagorevanje masti.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas