Najčešći uzroci neprijatnih mirisa u kući

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Najčešći uzroci neprijatnih mirisa u kući

Znate onaj svež i prijatan citrusni miris koji vas dočeka kada uđete u predvorje luksuznog hotela? Da li ste ikada poželeli da vaš životni prostor tako miriše?

Možda sanjate da vaš dom ima karakterističan miris koji ga čini prijatnim, ali ne možete to da postignete? Bilo da je u pitanju mašina za pranje sudova, misteriozni mirisi iz odvoda za tuširanje, kućni ljubimci ili čak neželjena vlaga, mnoge nuspojave svakodnevnog života mogu ispuniti vaš dom ne baš prijatnim mirisom – uprkos tome što ga održavate čistim proizvodima kao što su tečnost za pranje sudova ili pločice i sredstvo za čišćenje fuge.

Ako ne možete da shvatite odakle dolazi taj užasan miris, pogledajte ove moguće uzroke. Krivca ćete možda pronaći tamo gde se najmanje očekujete.

Kanta za smeće

Ovo izgleda očigledno, jasno je da smeće može imati neprijatan miris. Mala prosuta i mrvica mogu se nakupiti tokom vremena i stvoriti neprijatne mirise u vašoj kuhinjskoj kanti za smeće, čak i ako je redovno praznite. Da biste pravilno očistili kantu, poprskajte je razblaženim izbeljivačem i ostavite da odstoji nekoliko sati. Isperite ga sa puno vode, a zatim ponovo isperite, ovog puta sapunom.

Kućni ljubimci

Možda su deo porodice, ali mogu imati neprijatan miris kao i ljudi. Često kupajte svog ljubimca i čistite mesta na kojima spava i jede jednom nedeljno sapunom i vodom (bez jakih hemikalija). Usisajte ispod kreveta i sofe da biste izbegli nakupljanje dlačica i mirisa. Odličan osveživač vazduha takođe može mnogo doprineti tome da vaš prostor manje utiče na mirise kućnih ljubimaca.

Mokra odeća

Ne stavljajte korpu za prljavu odeću u kupatilo. Umesto toga, držite ga u spavaćoj sobi ili drugom ormaru gde neće biti izložen pari iz kade i tuša. Čak i ako ste prelili površine dobrim sredstvom za čišćenje tuša, miris prljavog veša će se zadržati. Ako imate mokru, prljavu odeću, operite je što je pre moguće.

Krevetni čaršav

Jedan poseban uzročnik neprijatnih mirisa su vaše posteljine, koje postaju natopljene uljima i prljavštinom vašeg tela kada ih ne perete redovno. Preporučuje se da perete posteljinu jednom nedeljno.

Mašina za pranje veša i za pranje sudova

Kućni aparati koji dolaze u stalni kontakt sa vodom mogu stvoriti buđ, koja je savršeno leglo za smrdljive bakterije. Svaki put kada otvorite i zatvorite vrata mašine za pranje veša, vlaga iz svakog ciklusa ostaje zarobljena u zaptivci. Baš kao i vaša mašina za pranje veša, ovo je popularno mesto za potencijalnu buđ i mirise. Popravite ga tako što ćete redovno pokretati prazan ciklus da biste isprali unutrašnjost, uključujući korpu za pribor za jelo, filter, ploče i zaptivku vrata.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.