Na prelazu Šid objekti špedicije bez struje, na Batrovcima kamioni čekaju 7 sati

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Na prelazu Šid objekti špedicije bez struje, na Batrovcima kamioni čekaju 7 sati

Prema informacijama Uprave granične Policije Srbije, na graničnom prelazu Šid, objekti špedicije nemaju električnu energiju, tako da se vrši samo kontrola onih teretnih motornih vozila koja ne rade carinske papire u špediciji, već prolaze državnu granicu sa T1 i T2 carinskim deklaracijama za robu, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na prelazu Šid, na izlazu iz Srbije teretna vozila čekaju 120 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci, teretni saobraćaj na izlazu iz Srbije se odvija normalno, uz zadržavanje teretnih vozila do sedam sati, dok je ulaz u zemlju za teretna motorna vozila obustavljen u 8 časova zbog tehničkih problema.

Kako navodi AMSS, zahlađenje i promena vremena u prethodnom danu, kada je u pojedinim krajevima bilo i obilnijih padavina sa povremeno jačim vetrom donele su teže i prave jesenje uslove za vožnju.

Danas metereolozi prognoziraju bolje uslove za vožnju, ali su i dalje mogući povremeni pljuskovi koji će donositi mokre kolovoze i češće odrone.

Magla i smanjena vidljivost su još jedan razlog zbog koje je vožnja

tokom jutra i večeri u ovakvim uslovima teža. Trenutno smanjuje vidljivost dolinom Ibra i Drine ima je u Pomoravlju, pojavljuje se i Vojvodini pored kanala i reka, ali je ima i na prevojima u šumadiji i tomočkoj negotinskoj krajini.

Na više deonica autoputeva i magistralnih puteva u toku su radovi na redovnom održavanju i uređenju zelenog pojasa. Nailaskom na ova mesta vozači moraju prilagoditi brzinu i način vožnje privremenoj saobraćajnoj signalizaciji uz posebnu opreznost na radnike u ovim zonama, napominju iz AMSS.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas