Na gugl mapi „ubeleženi“ radovi na podvožnjaku kod Nove opštine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Na gugl mapi "ubeleženi" radovi na podvožnjaku kod Nove opštine

Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine su u punom jeku, plan je da se isti završe do kraja godine, barem u toj meri da se omogući prolaz ispod ove izuzetno značajne poveznice dva dela grada, međunarodnog puta koji poslednja dva meseca kompenzujemo alternativnim prelazima.

Izvođači su blagovremeno najavili radove, Subotičani su se spremali za ove saobraćajne promene, u međuvremenu otvorena su još dva puta kojima se može preći sa jedne na drugu strani grada – obilaznica kod Bajnatske prema Lošinjskoj i nadvožnjak koji povezuje Zorku i Željezničko naselje.

Dok su „lokalci“, pripremani mesecima unazad na ovu promenu, imali dovoljno informacija šta su alternative, mnogi koji nisu sa ovih prostora, ne poznaju dovoljno dobro Suboticu, ili jednostavno više veruju modernim tehnologijama (GPS navigacija) nego privremenim oznakama koje su, ruku na srce, korisne od slučaja do slučaja, ukucaju u „pametne uređaje“ svoju destinaciju i slušaju uputstva.

Za sve one koji koriste el. pomagala u vidu navigacije stiže novost da je podvožnjak označen kao saobraćajnica kroz koju nije moguće proći vozilom, a odmah se nude alteranativne rute, uključujući i obilaznica u Bajnatskoj, što posebno znači vozačima gabaritnih vozila.

Preko društvenih mreža koje su povezane sa našim portalom dobijali smo povrrmeno pitanja tipa „kuda ako ne tuda“, na šta smo odgovarali, a bila je i jedna poruka od dostavljača hrane.

– Mi kuriri iz Wolta i Glova imamo problem pošto radimo po kilometru i kada idemo na drugu stranu obračunava nam kilometar, a zapravo se ide 3-4 kilometra – zaključuje jedan sugrađanin.

Na viber grupi „Uživo sa subotičkih ulica“ jedan naš sugrađanin se pohvalio da da je on taj koji je inicirao ovu promenu, te da je gugl (posle 24 dana) reagovao i prilagodio mapu. Ako je on – hvala mu, ako je neko drugi hvala njemu, ovo je svakako korisno danas i po svemu sudeći biće korisno u narednom periodu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas