Na Beogradskom sajmu od utorka do četvrtka sajmovi energetike i zaštite životne sredine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Na Beogradskom sajmu od utorka do četvrtka sajmovi energetike i zaštite životne sredine

Na Beogradskom sajmu sledeće sedmice biće održane dve važne sajamske manifestacije i to 18. Međunarodni sajam energetike i 19. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair, saopšteno je iz Beogradskog sajma.

Ove dve komplementarne manifestacije biće održane paralelno od utorka do četvrtka i na njima će, kako je najavljeno, učestvovati više od 80 izlagača.

Osim izlačaga iz Srbije, očekuje se veliki broj inostranih, koji dolaze iz Nemačke, Mađarske, Rumunije, Češke, Poljske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Kine, Izraela, Konga i Gane.

Sajam energetike okuplja stručnjake, preduzeća, kompanije, organizacije, investitore i donosioce odluka iz različitih sektora energetske industrije, proizvodnje i distribucije gasa, nafte, uglja i struje, kako bi se prikazala najnovija dostignuća u toj industriji, povezali profesionalci iz sektora, obrazovali posetioci o energetskim temama i promovisala održiva energetska praksa.

Ovaj sajam omogućava kompanijama da prikažu najnovija dostignuća u oblastima kao što su obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, pametne mreže, skladištenje energije, usluge i rešenja koja mogu pomoći u poboljšanju održivosti i sigurnosti u sektoru energetike i druge inovacije.

Jedan od prioritetnih ciljeva Sajma energetike je promocija održive energije, obnovljivih izvora energije, zaštita životne sredine i smanjenje emisije gasova staklene bašte.

Sajam ekologije EcoFair okuplja institucije, proizvođače opreme, distributere, reciklere, operatere, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatore otpada i stručnu javnost radi promocije održive prakse, proizvoda i rešenja koji doprinose zaštiti životne sredine.

Ovaj sajam ima privredno-edukativni karakter i posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine, a centralne teme biće „zelena ekonomija“, industrija reciklaže i upravljanje otpadom.

Oba programa, i izlagački i stručni prateći, obuhvataju sve segmente zaštite životne sredine kao što su zemljište, vazduh, voda, prirodni resursi, reciklaža, berze ekoloških usluga.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.