Mojsilović na božićnoj liturgiji u manastiru Žiča

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Mojsilović na božićnoj liturgiji u manastiru Žiča

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa delegacijom Vojske Srbije, boravio je jutros, na Božić, u manastiru Žiča kod Kraljeva.

General Mojsilović je prisustvovao božićnoj liturgiji, a potom razgovarao sa igumanijom manastira visokoprepodobnom mati Jelenom i monahinjama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izražavajući zahvalnost na ukazanom gostoprimstvu, načelnik Generalštaba je istakao da je počastvovan prilikom da najradosniji hrišćanski praznik – Božić proslavi u drevnom manastiru, u kojem je ustoličen prvi arhipiskop srpski Sava i krunom ovenčani brojni srpski kraljevi.

On je sestrinstvu manastira poželeo dobro zdravlje i naglasio da njihova požrtvovana služba i duhovni podvizi nadahnjuju da i dalje hrabro i posvećeno služimo svojoj otadžbini Srbiji.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije bili su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, načelnici Uprave za logistiku (J-4) i Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba general-major Srđan Petković i brigadni general Savo Iriškić, kao i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas