Miščević danas obilazi Zlatiborski okrug, potpisuje sporazum sa EU za 8,4 miliona evra

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Miščević danas obilazi Zlatiborski okrug, potpisuje sporazum sa EU za 8,4 miliona evra

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević posetiće danas Zlatiborski okrug i potpisati sa šef Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom Finansijski sporazum za IPA III finansijsku perspektivu 2021-2027. za Program prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore, u vrednosti od 8,4 miliona evra.

U selu Karan, kod Užica, ministarka će obići obnovljeno obdanište „Duga“, u čiju je rekonstrukciju uloženo blizu 390.000 evra, od čega je finansijska pomoć Evropske unije, preko programa EU PRO Plus, blizu 180.000 evra, najavilo je Ministarstvo za evropske integracije.

U Kulturnom centru Zlatibor, tokom podneva, ministarka za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Srbije Tanja Miščević, ambasador Evropske unije u Beogradu Emanuele Žiofre i državna sekretarka u Ministarstvu evropskih poslova Crne Gore i nacionalni IPA koordinator Crne Gore Milena Žižić, potpisaće Finansijski sporazum za IPA III finansijsku perspektivu 2021-2027. za Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora, u vrednosti od 8,4 miliona evra.

Nakon potpisivanja biće održana ceremonija dodele grantova u okviru Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata iz IPA II finansijske perspektive 2014-2020. godine.

Za dva programa prekogranične saradnje: Srbija – Crna Gora i Srbija Bosna i Hercegovina, biće dodeljeno ukupno 23 ugovora u vrednosti od 6,6 miliona evra, koji će u ovim prekograničnim područjima doprineti razvoju i poboljšanju zdravstvenih usluga, socijalne inkluzije, turizma i turističke infrastrukture, ekonomskog razvoja, preduzetništva, promociji biodiverziteta, unapređenju preduzetničkih veština i mogućnosti ranjivih grupa i mladih, navedeno je u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas