Ministarstvo odbrane: Predstavnici Vojnog sindikata pokušavaju da nanesu štetu sistemu odbrane

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ministarstvo odbrane: Predstavnici Vojnog sindikata pokušavaju da nanesu štetu sistemu odbrane

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas, povodom reagovanja predstavnika Vojnog sindikata Srbije na veliki konkurs za prijem u jedinice Kopnene vojske i specijalne jedinice, da su predstavnici sindikata tu da „pokušaju da umanje uspeh, okrnje zasluge, optuže, klevetaju ili učine svaki napor da se sistemu odbrane nanese neka šteta“.

„Posle svake uspešne vežbe ili prikaza osposobljenosti Vojske Srbije, predstavljanja nekog novog borbenog sistema ili infrastrukturnog projekta, posle najave mera za poboljšanje standarda ili velikog konkursa za prijem u jedinice Kopnene vojske i specijalne jedinice, predstavnici Vojnog sindikata su tu da pokušaju da umanje uspeh, okrnje zasluge, optuže, klevetaju ili učine svaki napor da se sistemu odbrane nanese neka šteta“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministarstvo navodi da se u „saopštenju“ predstavnika Vojnog sindikata kaže da je „rad u Vojsci Srbije čast i privilegija samo onih koji su natprosečno sposobni da ispune postavljene kriterijume, za osobe visokih moralnih kvaliteta i istinske patriote“ .“I to je jedino sa čime se iz sadržaja tog saopštenja možemo saglasiti“, navode iz Ministarstva odbrane.

„Uz pretpostavku da potpisnici predmetnog saopštenja jedino sebi pripisuju adekvatan nivo moralnih i patriotskih svojstava, pitamo se kako objasniti ovo izvrgavanje ruglu napora da Vojska Srbije dobije nove pripadnike, ako znamo kako stalno ponavljaju da vojsci nedostaje ljudstva? Jedino logično objašnjenje je da treba odvratiti neke nove, mlade ljude da stanu u stroj Vojske Srbije, makar to bilo kontradiktorno svemu što su do sada govorili. Sa kojim motivima?“, upitalo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane navodi da se Vojska Srbije „već nekoliko godina, koliko traje aktivan politički angažman vođa Vojnog sindikata, prema njihovim rečima „sutra gasi“ ili barem svodi na nivo dobrovoljnog vatrogasnog društva“, ali da „nekim čudom svedočimo drugačijoj stvarnosti“.

„Vojska se naoružava i oprema, zarade rastu, a stalnim poboljšanjem materijalnog položaja sistem odbrane nastoji da se na tržištu rada izbori za kvalitetan kadar. I težini tog zadatka doprinosi žalosna činjenica da određeni ljudi koji nose uniformu ili su je nekada nosili, čine sve kako bi nas u tome osujetili“, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.