Ministar Vučević prisustvovao manifestaciji „Karlovačka berba grožđa“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ministar Vučević prisustvovao manifestaciji „Karlovačka berba grožđa“

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je manifestaciji „Karlovačka berba grožđa“ u Sremskim Karlovcima, poznatijoj kao „Grožđebal“, koja tradicionalno okuplja velik broj proizvođača vina i drugih izlagača domaće radinosti.

Obilazeći sinoć štandove, Vučević je sa izlagačima razgovarao o unapređenju vinarske i vinogradarske proizvodnje i istakao da Srbija, kada je reč o kvalitetu vina, ne zaostaje za najvećim svetskim proizvođačima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević rekao je da Sremski Karlovci predstavljaju potencijal enološkog turizma za našu zemlju i da veruje da će u narednim godinama taj potencijal na pravi način biti iskorišćen.

Tokom jučerašnje posete Sremskim Karlovcima Vučević obišao je porodične firme „Global Madžima System“ D.O.O. koja se bavi proizvodnjom proizvoda od plastike i „Agrotehna“ A.D. koja se bavi rezanjem i obradom metala, kao i proizvodnjom i montažom metalnih konstrukcija.

On je obišao i Osnovnu školu „23. oktobar“.

Obilasku su prisustvovali načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas