Ministar Vučević obišao porodicu palog borca potpukovnika Gorana Ostojića

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ministar Vučević obišao porodicu palog borca potpukovnika Gorana Ostojića

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas, u Bačkom Dobrom Polju, porodicu nekadašnjeg načelnika štaba 63. padobranske brigade potpukovnika Gorana Ostojića, koji je herojski dao život braneći svoju zemlju 1998. godine na Košarama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tom prilikom, ministar je obišao i radove na renoviranju kuće u kojoj je rođen potpukovik Ostojić, a u kojoj će biti i deo posvećen palom borcu.

U razgovoru sa udovicom potpukovnika Ostojića Marinom i sinom Bogdanom, ministar Vučević zahvalio je što čuvaju uspomenu na Gorana već 26 godina.

„Naša je dužnost da čuvamo večno sećanje i pamćenje i odajemo počast palim borcima, upravo zbog potpukovnika Gorana Ostojića i svih stradalih heroja, jer njihova dela ne smeju da se zaborave“, poručio je Vučević.

Tim povodom, ministar odbrane uručio je Marini Ostojić Zlatnu plaketu Ministarstva odbrane, sinu Bogdanu paradni bodež, a potom je zasadio drvo trešnje u dvorištu kuće, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Marina Ostojić zahvalila je ministru odbrane na današnjem susretu i izrazila uverenje da će Ministarstvo odbrane i Republika Srbija uvek biti tu za porodicu Ostojić i porodice svih palih boraca.

Današnjem obilasku prisustvovali su pripadnici 63. padobranske brigade i tom prilikom kapetan prve klase Aleksandar Spasić uručio je sinu palog borca Bogdanu, kao poklon jedinice, zastavu s nazivom jedinice i znakom 63. padobranske brigade, padobransku beretku i komplet desantnog padobrana.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.