Milošević: Ikonostas Hrama Vavedenja u Golubincima umetničko delo, restauracija i rekonstrukcija koštala 3,7 miliona

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Milošević: Ikonostas Hrama Vavedenja u Golubincima umetničko delo, restauracija i rekonstrukcija koštala 3,7 miliona

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević je, zajedno sa episkopom sremskim gospodinom Vasilijem, posetila Hram Vavedenja Presvete Bogorodice u Golubincima.

Hram je zidan od 1784. do 1788. godine, a od 2020. se renovira sredstvima Pokrajinske vlade.

Nakon obilaska Miloševićeva je izjavila da Pokrajinska vlada pruža podršku svim crkvama na teritoriji AP Vojvodine, naročito onima koje imaju status nepokretnog kulturnog i verskog dobra – nasleđa, poput Hrama u Golubincima.

„Restauracija i rekonstrukcija ikonostasa ovog hrama je obuhvaćena projektom koji je resorni sekretarijat podržao u iznosu od 3,7 miliona dinara“, rekla je Miloševićeva i istakla da je to vredno umetničko delo.

Ona je navela da je ceo hram renoviran, u dogovoru sa Opštinom Stara Pazova, kao i da su, nakon prošlogodišnjeg nevremena, koje je oštetilo veliki broj verskih objekata, opredeljena dodatna sredstva u iznosu od dva miliona dinara.

Dragana Milošević je podsetila na to da resorni sekretarijat povećava ulaganja u oblasti verskih zajednica i da je sada taj iznos 30 miliona dinara.

Episkop sremski gospodin Vasilije zahvalio je ovom prilikom Pokrajinskoj vladi što je prepoznala značaj očuvanja i obnove hramova.

Obilasku je prisustvovao i direktor Razvojnog fonda Vojvodine Goran Savić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.