Marko Đurić: Kurti sada danonoćno čisti preostale Srbe sa KiM

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Marko Đurić: Kurti sada danonoćno čisti preostale Srbe sa KiM

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti “danonoćno čisti preostale Srbe“ sa KiM i istakao da je došlo vreme da međunarodna zajednica iskoristi sva raspoloživa sredstva da se prekine “Kurtijevo divljanje“.

“Kurtijeva vlada sada bukvalno danonoćno čisti preostale Srbe sa Kosova. Nakon što je nezakonito zabranio srpski dinar i presekao žicu od koje zavisi sama egzistencija srpske zajednice, on sada nasilno razbija preostale zdravstvene ustanove i mesne zajednice i nastavlja da hapsi, maltretira i teroriše civilno srpsko stanovništvo“, napisao je Đurić na mreži X.

On je istakao da je došlo vreme da međunarodna zajednica iskoristi sva raspoloživa sredstva da se prekine “Kurtijevo divljanje“.

“Iako je dobro što postoji široka međunarodna osuda tekućih akcija Kurtija i njegovih poručnika, potrebna je snažna i konkretna akcija. Ako ga sada ne sprečite, to će vrlo verovatno značiti strateški neuspeh. Neuspeh od kojeg se širi region možda neće oporaviti generacijama“, napisao je Đurić.

Đurić je naglasio da “jednonacionalno Kosovo nema nikakvu budućnost“.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas