Mali: Akcija “Bolja cena“ pomogla da inflacija već u oktobru padne na jednocifrenu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Mali: Akcija “Bolja cena“ pomogla da inflacija već u oktobru padne na jednocifrenu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je akcija „Bolja cena“ najviše doprinela naglom padu inflacije u Srbiji koja je prema njegovim rečima, prema fleš proceni u oktobru pala na 8,5 odsto, iako se očekivalo da će jednocifren iznos inflacije biti dostignut tek u decembru.

„Zato sam jutros došao ovde u „Univereeksport“ da vidim kakve rezultate daje ova akcija i kako ide prodaja artikala koji su njome obuhvaćeni. Njih je 36 i uverio sam se da prodaja ide odlično a od ljudi iz ovog trgovinskog lanca sam čuo da je tražnja za njima velika“, rekao je on.

Dodao je da se Vlada Srbije osim ovom akcijom sa inflacijom bori i držanjem pod kontrolom cena goriva, hleba, struje, gasa. On je ponovio da je inflacija uvezena ali da se država zajedno sa privredom i celim društvom bori protiv nje.

„Ovo je još jedan veliki izazov koji smo zajedno pobedili. Makroekonomski indikatori su nam dobri, BDP je u trećem kvartalu porastao za 3,5 odsto, imamo rekordnih 2,36 miliona zaposlenih koji plaćaju poreze i doprinose, deficit i javni dug držimo pod kontrolom“, rekao je Mali i dodao da je jutrošnju posetu trgovini iskoristio i da kupi dve pite sa sirom i kiselo mleko za doručak

Građanima je poručio da je ekonomija Srbije stabilna i jaka, kao i tržište rada i da sada uspevamo da i najveći izazov a to je inflacija obuzdavamo.

Predstavnica „Univereksporta“ Tijana Vasić je istakla da inflacija ide silaznom putanjom što se vidi i kroz zaustavljanje promena cena.
„Prema našim internim podacima u okviru naše branše inflacija je i ispod zvaničnih podataka za celo tržište“, rekla je ona.

Dodala je da akcija „Bolja cena“ ima pozitivan uticaj na potrošačku korpu u Srbiji.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.