lVulin: Srbija više nikada ne sme da dopusti proterivanje i ubijanje Srba

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vulin: Srbija više nikada ne sme da dopusti proterivanje i ubijanje Srba

Pogrom je bio prvo veliko etničko čišćenje u 21. veku, baš kao što je Oluja bila poslednje etničko čišćenje u 20. veku i Srbija više nikada ne sme da dopusti da bilo ko i bilo gde proteruje i ubija Srbe, poručio je Vulin koji je obavljao funkciju direktora kancelarije za KiM i ministra zaduženog za Kosovo i Metohiju komentarišući navršene dve decenije od pogroma nad Srbima na KiM.

„Pre 20 godina Evropska unija i NATO su mirno posmatrali kako šiptarske rulje pale pravoslavne manastire i crkve, ubijaju i proteruju Srbe. Pošto u čitavoj svojoj istoriji, Šiptari nisu stvorili ni jedan spomenik vredan Uneska, 17. mart 2004. godine, pokušali su da unište istoriju srpskog naroda. Šiptari nemaju svoje, pa otimaju ili uništavaju tuđe“, naveo je Vulin.

Laž koju su preneli i uvećali svi mediji Evropske unije i NATO-a, laž koja je poslužila kao povod za pogrom, nikada nije demantovana, a ubice i palikuće nikada nisu kažnjene, istakao je on.

„Pogrom je bio prvo veliko etničko čišćenje u 21. veku, baš kao što je Oluja bila poslednje etničko čišćenje u 20. veku. Ni Šiptari, ni Hrvati nisu radili bez naređenja i podrške Evropske unije i NATO pakta, licemera koji su garantovali bezbednost i Srba u Hrvatskoj i Srba na Kosovu i Metohiji, zato su i Oluja i Pogrom prošli bez kazne. Srbija više nikada ne sme da dopusti da bilo ko i bilo gde proteruje i ubija Srbe, pa kakva god sila da nam preti, nikada više“, zaključio je Vulin.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.