Lepim vestima za najstarije sugrađane nema kraja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Lepim vestima za najstarije sugrađane nema kraja

Lepim vestima za najstarije sugrađane ne nazire se kraj. Penzioneri koji poseduju penzionerske kartice moći će da ostvare popust na avio-karte kod “Er Srbije” od 15 odsto na letovima gde je nacionalna avio-kompanija operativni prevoznik, nakon današnjeg potpisanog sporazuma između Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i kompanije “Er Srbija”.

Aerodromske takse i ostale pripadajuće takse, kao ni promotivne tarife ne podležu popustu. Kupovina karata je moguća u poslovnici “Er Srbije” u tržnom centru Galerija ili putem Kontakt centra “Er Srbije”. Period putovanja nije ograničen.

Takođe, podsetimo da je prethodne nedelje potpisan sporazum između direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relje Ognjenovića i v.d. generalnog direktora Akcionarskog društva za železnički prevoz putnika “Srbija voz” Ivan Bulajić o omogućenim popustima od 30 odsto za kupovinu pojedinačnih voznih karata na blagajnama i kartomatima „Srbija voza”, popust od dodatnih pet odsto za kupovinu pojedinačnih voznih karata putem interneta (veb i onlajn), kao i mogućnost kupovine opštih pretplatnih karata na blagajnama „Srbija voza” bez posedovanja SRB PLUS legitimacije.

Boris Jevtić, direktor filijale PIO Fonda Novi Sad istakao je za NS Uživo da je ovo sjajna vest kako za sve penzionere tako i za naše najstarije sugrađane.

Direktor Ognjenović istakao je na potpisivanju sporazuma da se do sada za penzionersku karticu prijavilo milion penzonera, a da prijave i dalje pristižu.

On je takođe na svom Instagram profilu obavestio sve sugrađane o novom povećanju penzija koje je danas stupilo na snagu uz započetu isplatu oktobarskih penzija.

– Danas, najpre za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti, počinje isplata oktobarskih penzija vanredno usklađenih za 5,5 odsto. Od 1. januara 2024. godine penzionere očekuje i novo usklađivanje penzija od 14,8 procenata, prema švajcarskoj formuli plus, tako da će uključujući ova i sva redovna i vanredna povećanja u protekle dve godine, ukupno kumulativno povećanje penzija u Srbiji biti više od 56 procenata – rekao je Ognjenović.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas