Koracima do boljeg zdravlja!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Koracima do boljeg zdravlja!

Vežbanje nije samo odlično za gubitak težine, već ima i bezbroj drugih zdravstvenih prednosti.

Vežbe koje oduzimaju mnogo vremena, poput odlaska u teretanu ili trčanje, mogu biti teško uklopiti u užurbane živote i često vode do izgovora i nezavršetka. Međutim, za ovo nema opravdanja, jer je lekar preporučio svakodnevnu aktivnost, za koju svi imamo vremena, kao način da ne samo smršamo, već i smanjimo rizik od raka.

Prema rečima lekara hodanje je odlično jer je najpristupačniji oblik vežbanja, zbog čega ga preporučuje svima koji žele da postanu zdraviji.

Idealano je, jer uvek ima vremena da se uklopi, bilo da je u pitanju šetnja na posao ili izlazak na svež vazduh tokom pauze.

Hodanje, posebno brzo hodanje, je odlična osnovna kardiovaskularna aktivnost. I kao i sve aerobne aktivnosti, odlično je za smanjenje rizika od hipertenzije, dijabetesa, moždanog udara, infarkta miokarda i ukupnog kardiovaskularnog zdravlja.

Kada je rak u pitanju, većina nas odmah pomisli na redovne preglede i testove. I to je tačno, ali ono što možete da radite svaki dan je da vodite zdrav način života, uključujući fizičku aktivnost.

Redovne aktivnosti, poput šetnje, odlične su u smanjenju rizika od, na primer, endometrijuma, želuca, pluća i bubrega.

Čak i kod pacijenata koji se leče od raka, fizička aktivnost smanjuje smrtnost.

Hodanje je najlakši način da se krećete u svakodnevnom životu, ali da biste iskoristili zdravstvene beneficije biće potrebno više od samo hodanja.

Dokazi sugerišu da bi trebalo da postavite svoj cilj na 7.500 do 8.000 koraka.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas