Koncert Saše Matića poklon Subotičanima za Dan grada

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Koncert Saše Matića poklon Subotičanima za Dan grada

Bogat višednevni program uoči 1. septembra, Dana grada, predstavljen je danas u Medija-centru u Gradskoj kući. Član  Radne grupe za organizovanje proslave Dana grada Jasmina Stevanović najavila je sadržajne programe koje odlikuje raznovrsnost stilova jer će svaki od njih, kaže, naći svoj put do publike. Trodnevni muzičko zabavni program realizovaće se na gradskom trgu – kao centralni događaj.

Ono što već tradicionalno prethodi kao uvertira za svečani događaj je 6. „Subotički polumaraton“ koji startuje u nedelju, 27. avgusta, sa početkom u 8 časova i traje do 12 časova.

Kao i svake godine, za vreme trajanja „Subotičkog polumaratona“ biće zatvorene ulice koje su na trkačkoj ruti od 8 do 13 časova, ali će se one sukcesivno otvarati. Takođe, biće izmenjene trase gradskih autobusa.

U četvrtak 31. avgusta, na Gradskom trgu, publika će uživati u delima klasične muzike, a za ovaj užitak pobrinuo se Subotički simfonijski orkestar sa tri tenora – Marko Živković, Ermin Ašćerić  i Stevan Karananac. Simfonijski orkestar, koji ove godine obeležava i 10 godina postojanja, nastupiće u punom sastavu pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića.

„Kada je u pitanju program, trudili smo se da to budu posebne arije. Očekuje nas zaista lep program, arije koje je napisao Verdi, Pučini , Donizeti i siguran sam da ćemo zajedno uživati sa našom publikom“ – poručio je umetnički direktor, Miloš Nikolić.

„Na sam dan svečanosti, 1.septembra, na centralnom gradskom trgu, sa početkom u 21 čas, svim sugrađanima, svim ljubiteljima dobre, kvalitetne  muzike poklanjamo smo dva sata uživanja u koncertu muzičkog umetnika koji svojim nastupima sasvim sigurno  garantuje spektakl, sjajnu atmosferu i pun Trg slobode – Saše Matića. Užitak ćemo, naravno, upotpuniti uz vatromet kao poklon našim sugrađanima”, rekla je Jasmina Stevanović.

Sledeći dan, u subotu, 02. septembra od 21 sat, na velikoj bini postavljenoj na Trgu slobode, izuzetno atraktivnim programom, predstaviće se mađarski rok sastav  „Paramiš”, o čemu je govorio Imre Kern, zamenik gradonačelnika.

„Takođe, za 2. septembar, u jutarnjim časovima, planiran je sada već tradicionalni događaj u sklopu proslave Dana grada, a to je poseta gradonačelnika Stevana Bakića i predsednika Skupštine  Grada subotičkom porodilištu, kada se daruju sve  bebe rođene na Dan grada i njihove majke. Ovaj događaj simboliše kontinuiranu podršku koju kroz mere podrške roditeljstvu i porodici sprovodimo godinama unazad“, istakla je Stevanović.

Tokom cele nedelje uoči i nakon Dana grada predviđen je bogat kulturni program, promocije knjiga, izložbe, predstave, filmovi, kao i uvek u Narodnom pozorištu, Dečjem pozorištu, Savremenoj galeriji, Muzeju, Gradskoj biblioteci, Art bioskopu Lifka, Fondaciji Danilo Kiš, u ZOO vrtu hranjenje životinja, kao poseban izazov pre svega za decu.

Fondacija „Danilo Kiš“, primera radi, poklanja sugrađanima i gostima koncert u parku Rajhl Ferenca. i turističku rutu sa obilaskom znamenitosti. Fondacija „Subotička Sinagoga poklanja Koncert Bojane Stamenov i Banda 30. avgusta, u 20.30,  zatim ćemo imati Street party 2. septembra u 20. časova i 30 minuta. Svome gradu, deca učesnici kampa „Srbskih pravoslavnih pojaca“m pokloniće koncert 30. avgusta u Velikoj većnici od 18. časova.

Apel je za sve koji dođu na Trg tokom manifestacije da ne unose u prostor gde je publika staklenu ambalažu i alkoholna pića.

Organizator proslave je Turistička organizacija Subotice, a za trodnevnu manifestaciju izdvojeno je oko 9 miliona dinara.

„Turistički informativni centar će ova tri dana raditi od 8 do 20 časova, gde će svi sugrađani i turisti moći blagovremeno da se informišu o celokupnom programu proslave Dana grada. Takođe Turistička organizacija je 31.avgusta, 1 i 2. septembra organizovala od 13 časova i besplatne pešačke ture za sve turiste i zainteresovane sugrađane. Pozivamo sve da zajedno sa nama uživaju u programu koji smo priredili za ovogodišnji Dan grada“ – dodao je Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije.

Sva tri koncerta na centralnom trgu počinju u 21 čas, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika biće premešteni u Halu sportova, napominju organizatori i dodaju da su se u program proslave Dana grada uključile i brojne ustanove kulture, koje takođe organizuju bogat program, a neće izostati ni Vašar hrane, pića i rukotvorina, koji će trajati od 30. avgusta do 3. septembra.

Ovogodišnji “Vašar hrane, pića i rukotvorina”, tradicionalno organizujemo u sklopu programa obeležavanja Dana grada. JP „Subotičke pijace” je organizator ove manifestacije, uz podršku uz a.d. „Tržnica”, a ove godine okupiće se više od 40 izlagača iz regiona i drugih delova Srbije.

Ljubitelji starih zanata, rukotvorina, i tradicionalnih gastronomskih specijaliteta sve vreme obeležavanja naše manifestacije imaće priliku da uživaju u gradskom vašaru koji će biti postavljen od 30. avgusta do 4. septembra. Učesnici će posetiocima ponuditi veliki izbor domaće hrane, obilje rukotvorina i proizvoda starih zanata. Za publiku večernjih koncerata koji će se održati tri večeri zaredom, počevši od 31. avgusta, obezbeđena je dobra ponuda osvežavajućih pića i različitih gastronomskih specijaliteta. Vašar će biti otvoren svakog dana od 10 do 23 časa.

Grad Subotica, „Subotički polumaraton“ i „Leuka“, u saradnji sa Registrom davalaca matičnih ćelija, organizuju upis u Nacionalni Registar davalaca matičnih ćelija.

Drugu godinu za redom se na „Subotičkom polumaratonu“ možete upisati u Nacionalni Registar davalaca matičnih ćelija.

Za jedan deo obolelih od hematoloških oboljenja, kao što su  i Leukemije naše matične ćelije su jedini lek, i njihov život je u našim rukama.

Procedura davanja matičnih ćelija je slična davanju krvi, jednostavna i bezbolna.

Možete se prijaviti na mestu prijave za polumaraton, dom Vojske na Korzou, u subotu od 17h do 20h, i u nedelju od 8.30h do 13h.

Ako ste zdravi i imate od 18 do 45 godina, pridružite nam se i spasite nekome život, poručuju organizatori.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas