Koliko ugljenih hidrata treba da jedete dnevno da biste izgubili težinu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Koliko ugljenih hidrata treba da jedete dnevno da biste izgubili težinu

Ako ste proveli neko vreme tražeći informacije o gubitku težine na mreži, verovatno ste naišli na oprečne stavove o ulozi ugljenih hidrata u gubitku težine.

Neki veruju da su ugljeni hidrati dobri za njihovo zdravlje i gubitak težine, dok se drugi zauvek odriču. Dakle, ako ste ikada bili zbunjeni oko toga koliko ugljenih hidrata treba da jedete da biste smršali, niste sami.

Istina je da ugljeni hidrati mogu i da podrže i ometaju vaše napore za mršavljenje – ključ je da postignete pravi balans u unosu ugljenih hidrata.

Evo koju vrstu ugljenih hidrata treba da jedete, kao i koliko ugljenih hidrata treba da jedete dnevno da biste izgubili težinu.

Dakle, bez obzira da li ste fanatik koji ne može da preživi dan bez ugljenih hidrata ili neko ko izbegava ugljene hidrate poput kuge, nastavite da čitate da biste saznali koliko ugljenih hidrata bi realno trebalo da konzumirate i za gubitak težine i za dobro opšte zdravlje.

Ugljeni hidrati se često navode kao glavni krivac za povećanje telesne težine.

Međutim, oni su suštinski deo zdrave, uravnotežene ishrane.

Prema istraživanju, ugljeni hidrati su značajan izvor goriva za vaše telo, pomažući da se optimizuju performanse vežbanja, što dovodi do poboljšanog upravljanja težinom.

Međutim, nisu svi ugljeni hidrati jednaki.

Odlučite se za zdrave složene ugljene hidrate iz celih žitarica, mahunarki, voća i povrća umesto rafinisanih ugljenih hidrata, kao što su peciva, slatke poslastice i beli hleb.

Trik je u tome da znate kako da uravnotežite ugljene hidrate u svojim obrocima sa drugim makronutrijentima i da mudro odaberete izvore ugljenih hidrata kako biste dobili sve nutritivne ugljene hidrate koji vam mogu ponuditi dok upravljate unosom kalorija.

Ne postoji jedinstven pristup unosu ugljenih hidrata.

Najnovije smernice za ishranu za Amerikance preporučuju da većina zdravih ljudi dobija oko 45 do 65 procenata dnevnih kalorija iz ugljenih hidrata.

Samo zapamtite da je svako jedinstven.

Eksperimentišite sa unosom ugljenih hidrata da biste pronašli slatko mesto koje pokreće vaše telo dok vam pomaže da izgubite višak kilograma.

Ako jedete 2000 kalorija dnevno, trebalo bi da dobijete između 900 i 1300 kalorija iz zdravih ugljenih hidrata. To je otprilike 225 do 325 grama ugljenih hidrata dnevno. Međutim, potrebe za ugljenim hidratima mogu da variraju u zavisnosti od starosti, fizičke aktivnosti, ciljeva težine, i zdravstveno stanje.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas