Koliko je žuta moćna u enterijeru

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Koliko je žuta moćna u enterijeru

Pravo vreme je da unesete sunce u svoj dom. To ćete postići jednostavno – korišćenjem žute boje. Trgovci nekretninama često ističu da malo žute u domu povećava cenu nekretnine, a psiholozi kažu da ova boja pozitivno utiče na samopouzdanje, optimizam, koncentraciju.

Vodite, ipak, računa da ne preterate jer previše ove boje može da izazove iritaciju očiju, anksioznost i poremećaje sna. Zato za veće površine, poput nameštaja, tepiha i zidova, birajte zagasitije nijanse koje u sebi sadrže crvenu, čime će prostor dobiti toplinu, pogotovo ako je okrenut ka severu. U zavisnosti od ostatka enterijera, jarko žuta može izgledati šik na jastučićima ili stočiću za kafu.

Ako ste hrabri, obojite u ovoj nijansi jednu stranu zida u hodniku ili u dnevnoj sobi jer ćete tako privući pažnju posetilaca. Ali, zaobiđite je u spavaćoj sobi jer može da remeti san. U sobi za odmor najbolje je koristiti neutralnu, puter žutu nijansu.

Dekorateri kažu da nije greška ni ako u istoj prostoriji kombinujete nekoliko nijansi žute, na primer zid je zagasit, a prozori su uokvireni nešto jačom nijansom.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas