Ko su najbolje mame Zodijaka? Da li ste prijatelj ili roditelj svojim naslednicima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ko su najbolje mame Zodijaka? Da li ste prijatelj ili roditelj svojim naslednicima

Tako je i kada je reč o roditeljstvu, pa je prema stilu i sposobnostima, “Your tango” napravio listu najboljih majki Zodijaka.

Da napomenemo, nije cilj da se omalovaži nečiji stil i način vaspitanja dece već samo da se zabavite.

Ribe

Ribe su vrsta mama koje deci usađuju poštovanje umetnosti i podstiču ih da budu kreativna. Deca mame Ribe biće osetljiva, maštovita i naučiće da se prema drugim ljudima ophode ljubazno i saosećajno. Mame Ribe će preneti ljubav prema prirodi, osećaj ponosa što pomažu drugima i nezavisan duh.

Mama Ribe možda ne zna kako da nauči decu da ostvare snove, ali će ih podržavati sve vreme dok oni to ne urade.

Ovan

Mame Ovnovi svoju decu šalju na časove muzike, sporta, društvenih aktivnosti i kampova. U međuvremenu, mama Ovan i sama ima pun raspored. Ona želi da njena deca budu avanturistička i da ne beže od pokušaja novih stvari. Ohrabruje ih da se direktno suoče sa svim izazovima i da se bore za ono u šta veruju.

Ove mame mogu biti agresivne sa decom i ponekad moraju da slušaju i zaista čuju šta njihovo dete želi ili ne želi da radi.

Blizanci

Mame Blizanci mogu da razgovaraju o bilo čemu sa decom; često imaju “razgovor” veoma rano. One nemaju nikakve tajne pred decom i deca imaju odlične komunikacijske veštine i veoma su svesna šta se dešava u svetu oko njih.

Jedna od stvari koje mamu Blizanci čine tako jedinstvenom je njena sposobnost da razume decu, bez obzira na pol ili godine. One priređuju najbolje zabave i imaju najbolje igre.

Jarac

Mame Jarci će se do smrti boriti za svoju decu jer su žestoko odani i uvek će se zalagati za njih. Ove mame se ne petljaju previše i svoje roditeljstvo shvataju veoma ozbiljno. Žele da usade dobru radnu etiku deci, da imaju disciplinu i fokus.

Možete biti sigurni da njihova deca dobijaju dodatak, zarađuju ga radeći kućne poslove i brinući se o braći i sestrama. Mame Jarčevi su najčešće zaposlene mame i ponekad ih treba podsetiti da odvoje malo vremena za sebe, a ne da svaki slobodan trenutak posvete porodici.

Bik

Mame Bikovi su neverovatno strpljive toliko da ponekad izgledaju kao svetinje. Ali nemojte se zavarati, mame Bikovi su veoma prizemljeni. One mogu biti tvrdoglave, što može dovesti do problema kada deca dođu u tinejdžerske godine. Ako ste ikada bili svedok sukoba između mame Bika i njenog tinejdžera, znate da to nije lepo.

Bik se stara da njena deca cene lepotu i prirodu. Pošto je možda sklona preteranom uživanju u hrani i trošenju, mora da pazi da ne prehrani svoju decu ili da ne znaju vrednost novca.

Vaga

Vage su sjajne mame jer su tako uravnotežene i mirne. One podstiču harmoniju u kući, a kada postoji nesloga između braće i sestara, ona je u stanju da sagleda svačiju perspektivu i pomogne učesnicima da pronađu neutralno tlo.

Mame Vage ne vole da budu disciplinovane i radije bi bile prijatelj nego roditelj, ali obično čekaju da budu prijatelji sa decom dok ne odrastu. Najvažnije stvari kojima mama Vaga uči decu je kako da dele, da imaju saosećanje prema drugima i kako da budu dobri prijatelji.

Rak

Majka Rak je zaštitnički nastrojena i deca sa njom znaju da su zaista voljena i da se o njima brine. Ona je uvek tu da sasluša dete i pomogne mu da se oseća bolje. Želi da njen dom bude mesto ljubavi i udobnosti, i da njena deca mogu da podele sa njom sve.

Kada ništa drugo ne uspe, mama Rak će detetu napraviti omiljene kolačiće ili užinu samo da znaju koliko su obožavani. Sjajna je u pomaganju u razvoju dečije kreativnosti i ne stidi se da deli genijalnost deteta sa svetom.

Strelac

Mame Strelci imaju ogromna srca i žele da dele svet sa decom. Vrlo verovatno počinju da putuju sa njima u ranoj mladosti i tako im ubrizgavaju žeđ za znanjem i osećaj nezavisnosti, kao i rđav smisao za humor.

Strelci zabavljaju mame i znaju da je detinjstvo kratko, pa želi da njena deca uživaju u svakom trenutku. Međutim, ona ume da bude impulsivna, a možda nema toliko pravila kao mnoge druge mame jer želi da njena deca budu svoji ljudi, a ne njena kopija.

Devica

Šta god da je pokvareno, mama Devica će dati sve od sebe da to popravi, bilo da je u pitanju igračka ili slomljeno srce. Ima velika očekivanja od dece i može biti kritična, ali će ih i dalje naravno duboko voleti, čak i kada je iznevere.

Ona je kraljica multitaskinga jer je roditelj koji radi, volontira i još uvek održava veoma čist i uredan dom. Ona želi da njena deca imaju disciplinu i da ne odustaju kada stvari postanu teške. Mama Devica ima perfekcionističke sklonosti i može previše da forsira decu ako nisu oprezna.

Škorpija

Mame Škorpije su zastrašujuće intuitivne i često znaju šta se dešava sa njihovim detetom pre nego što dete to samo sebe. One su lojalne, poštene i zaštitnički nastrojene, i sve dok njena deca govore istinu i paze na druge, ona će biti dobra.

Ako na bilo koji način vređate njenu decu ili joj stvarate problem, ona će se više boriti za decu nego za sebe. Staviće potrebe porodice iznad svojih i strasno će ih braniti kad god oseti da su im pretili.

Vodolija

Mama Vodolija ne želi da se prilagode i bude verna sebi. Ona može da školuje decu kod kuće, ali će se pobrinuti da imaju neke dodatne časove vani. Pobrinuće se da znaju koliko je važno pomoći drugima i da su njena deca svesna važnih svetskih pitanja kao što je globalno zagrevanje.

Mama Vodolija će sigurno podstaći maštu i eksperimentisanje kod dece. Međutim, ona će imati vrlo malo strpljenja za slomove i bilo kakvu vrstu emocionalnog prikaza.

Lav

Mama Lav uživa da se igra sa decom i da im daje velikodušne poklone. Ona, međutim, može biti zaokupljena sobom i može svoje potrebe staviti ispred potreba dece.

Da li ona organizuje skupu zabavu zato što su to tražila njena deca, ili to radi zato što želi da impresionira druge mame? Iako ona duboko voli decu, može imati narcisoidne sklonosti, razmišljajući o deci kao o produžetku sebe.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.