Kisić u Bajinoj Bašti o merama za poboljšanje nataliteta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kisić u Bajinoj Bašti o merama za poboljšanje nataliteta

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić obišla je Bajinu Baštu i tokom posete istakla da se ta opština susreće sa fenomenom depopulacije i starenja stanovništva i ukazala na poražavajuću činjenicu da se svake godine u ovom mestu rodi manje od 200 beba.

Ona je sa rukovodstvom opštine razgovarala o pronatalitetnim merama koje se sprovode, kao i o budućoj saradnji u cilju poboljšanja demografske slike u ovom delu Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kisić je istakla da ova opština realizuje brojne mere pronatalitetne politike, među kojima su finansijska podrška nakon rođenja svakog deteta, obezbeđen prevoz do škole i druge podsticajne mere kada je u pitanju roditeljstvo.

Tokom obilaska predškolske ustanove „Neven“, gde su u toku radovi na proširenju kapaciteta, Kisić je izrazila nadu da će taj projekat, za koji je opština izdvojila značajna sredstva, biti jedan od potstreka da se u Bajinoj Bašti rađa još više dece.

Predsednica Opštine Bajina Bašta Vesna Đurić rekla je da se opština trudi da različitim pronatalitetnim merama, za čiju realizaciju se izdvajaju značajna sredstva, podstakne rađanje dece i unapredi demografska slika te opštine.

Dodala je da se nada da će buduća saradnja opštine i ministarstva i zajednički projekti doneti još bolje rezultate.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas