Kako zimi da zadržite vlažnost ruku: Jednostavno je, isprobajte ove savete

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako zimi da zadržite vlažnost ruku: Jednostavno je, isprobajte ove savete

Zima je tu, temperature su sve niže, pa naše ruke zahtevaju dodatnu brigu. Ako ste umorni od silnog perutanja i crvenila kože, donosimo savete koji će to sprečiti te vratiti mekoću i osećaj topline.

Kada zima pokaže zube, a nivo vlage u prostoriji je dramatično nizak, ruke reaguju prve. Međutim, pravi rituali i malo više brige sprečiće to neslavno perutanje i crvenilo koje može dovesti i do pojave ranica.

Rukavice su obavezne

Ako provodite dan napolju po hladnom vremenu, ne zaboravite da nosite rukavice. Ne samo da će čuvati toplinu vaših ruku, nego rukavice takođe štite vaše ruke od hladnog vremena i oštre klime.

Idealne su one vodootporne, ali tu su i divne verzije s kašmirom ili vunenom postavom. Tamne su praktične radi prilagođavanja stilu, a i dobro je da su duže, kako bi što više zaštitile ruke.

Bitno je da ih nosite uvek, kako bi ruke konstantno, pri svakom izlasku bile ugrejane.

Hidratantne kreme s vitaminima i hranljivim sastojcima

Za borbu protiv hladnog vremena nezamenljiva je hidratantna krema sa sastojcima koji hrane kožu i podržavaju prirodne odbrambene funkcije. To će doprineti zadržavanju celodnevne hidratacije i održati vlagu u koži ruku od jutra do večeri.

Među odličnim sastojcima su i ulja poput kokosovog, bademovog i maslinovog.

Neke su kreme namenjene čestoj aplikaciji te vam ruke ne budu masne i sjajne.

Formula sa zaštitnim faktorom

Da, dobro ga je nositi i tokom zime, jer sunce možda ne vidimo, ali UV zračenje ide kroz oblake. Ne zaboravite da kremu za lice stavite i na ruke, zaštitni faktor će smanjiti pojavu tamnih pega i isušivanja kože. Ruke će time zadržati mladolikost.

Pažljivo sa sredstvima za dezinfekciju

Iako je dezinfekcijsko sredstvo za ruke super, prepuno je alkohola i brzo isušuje kožu. Koristite ga samo kada vam zaista treba, a ne nakon svakog pranja ruku, jer će se koža dubinski isušiti.

Krema pre odlaska na spavanje

Dobro je da namažete ruke i pre spavanja, kako bi se tokom noći dobro obnovile.

Kao što mažemo lice i telo, tako je dobro dati prednost i rukama i kožici oko noktiju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.