Kako možete da jedete deserte, a da ipak mršavite?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako možete da jedete deserte, a da ipak mršavite?

Moguće je ako znate prave trikove.

Ako želite desert, pojedite ga. To je tako jednostavno, uprkos restriktivnim dijetama koje kažu da se morate potpuno otarasiti slatkiša ako želite da smršate.

Takav pristup ne samo da vas štiti od hrane koju volite, već nije ni dobar za gubitak težine na duge staze. Ako odbijate da odustanete od deserta, a i dalje želite da smršate, pridržavajte se ovih trikova.

Obratite pažnju na veličinu porcije

Jedenje manjih porcija slatkiša može biti deo vaše ishrane, ali jedenje većih porcija može poremetiti gubitak težine. Unapred servirani deserti, poput domaćeg voćnog sladoleda na štapiću, odlična su opcija za one koji žele da smršaju, a da se i dalje zaslade.

Zeleni čaj za desert

Iako možda nećete odmah povezati zeleni čaj sa desertom, ova kombinacija nije samo ukusna već i zdrava. Zeleni čaj sadrži kofein i jedinjenje zvano EGCG, a pokazalo se da oba ova sastojka pomažu u gubitku težine.

Oslonite se na prirodne šećere

Voće može zadovoljiti vašu žudnju za slatkišima, a istovremeno iz njega možete dobiti neophodna vlakna koja će vam pomoći da kontrolišete apetit i promovišete sitost. Ako, pak, ne želite da jedete voće u izvornom obliku, možete napraviti i sorbet. Dozvolite sebi da pojedete bilo koji desert.

Pre-restriktivna dijeta može imati suprotan efekat od onoga što želite

Ako ograničimo unos hrane za kojom žudimo, ta žudnja postaje samo veća. Ta žudnja će rasti dok ne odustanete, a onda ćete najverovatnije pojesti više nego što ste jeli slatko čim poželite. Iako možda ne zvuči logično da jedete slatko ako želite da smršate, to vam može pomoći na duge staze. Što češće sebi dozvoljavate desert, to će biti manje poseban i vremenom ćete ga sve manje želeti. Ovo najbolje funkcioniše kada je ostatak vaše ishrane uravnotežen.

Jedite nutritivno bogat obrok pre deserta

Važno je da jedete desert nakon obroka bogatog nutritivnim vrednostima. Jedenje deserta na prazan stomak može imati negativne posledice po vaše zdravlje. „Preskakanje obroka ogladniće kada pred vas stave desert, a uobičajeno je da se u ovakvim situacijama prejedate jer pokušavate da nadoknadite kalorije koje niste pojeli.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.