Kako izvući neprijatan miris iz peškira: Trikovi koji nisu skupi i provereno deluju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako izvući neprijatan miris iz peškira: Trikovi koji nisu skupi i provereno deluju

Znate onaj osećaj kad posle prijatnog jutarnjeg umivanja uzmete peškir, počnete nežno njime da tapkate po licu i… zgrozite se zbog mirisa i poželite da ga bacite?

Postoji jednostavan način da eliminišete miris vlage.

Zadržavanje vlage u peškirima dovodi do toga da oni više ne mirišu prijatno, a često se jak smrad oseća i nakon pranja.

Obično tada odlučujemo da bacimo peškire i kupimo nove, što može da bude prevelika investicija ako menjate mnogo peškira odjednom.

Srećom, postoje vrlo jednostavni i dokazano efikasni načini da se starim peškirima vrati svežina i da se iz njih izvuče vlaga. Obavezno ih probajte!

Trik sa alkoholnim sirćetom

Prvi sastojak koji vam u tome može pomoći jeste sirće, i to ono najobičnije alkoholno. Ubacite peškire u mašinu i umesto praška ili deterdženta za veš, sipajte jednu šoljicu sirćeta. Uključite program za otkuvavanje i pustite da radi.

Nakon što veš-mašina opere peškire, izvadite ih i dobro protresite nekoliko puta, pa ih vratite u bubanj. Zatim sipajte željenu količinu praška ili deterdženta, a umesto omekšivača stavite još malko alkoholnog sirćeta.

Ponovo uključite program za otkuvavanje veša.

Nakon što su peškiri oprani, lepo ih okačite da se suše, a još bolji efekat biće ako imate mašinu za sušenje.

Trik sa sodom bikarbonom

Svačiji omiljeni sastojak za prirodnu kućnu higijenu — njegovo visočanstvo soda bikarbona — može koristiti i ako vam se u peškirima zadržava uporan miris vla

Sve što je potrebno jeste da u fioku u koju sipate prašak ili deterdžent stavite pola šolje sode bikarbone, koja je poznata kao efikasna u otklanjanju svih nečistoća i masnoća. Zatim uključite program za otkuvavanje, pa kad završi, izvadite peškire, tresnite ih i vratite u mašinu.

Potom sipajte prašak ili deterdžent i opet ih operite na programu za otkuvavanje.

Šta je bolje?

Ova oba metoda pokazala su se kao izuzetno korisna, a ukoliko je neprijatan miris vrlo uporan i prejak, onda najpre izvedite trik sa sirćetom, pa potom i sa sodom bikarbonom. Najvažnije je da izbegavate upotrebu omekšivača jer će oni lišiti peškire njihove čvrstoće.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.