Kako da vam ventilator što bolje rashladi prostoriju?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako da vam ventilator što bolje rashladi prostoriju?

Ako želite da napravite pauzu od hlađenja klima uređaja i uštedite novac, ne morate biti osuđeni na pregrejan prostor u vašem domu.

Ako imate već zaboravljeni ventilator, uz nekoliko rekvizita možete povećati njegov kapacitet hlađenja.

Danas su letnji meseci postali nezamislivi bez klima uređaja koji olakšavaju radni dan i pomažu da zaspite. Ali možemo i da ih „zloupotrebimo“ i podvrgnemo svoje telo temperaturi znatno nižoj od preporučene (unutrašnji prostor ne bi trebalo da bude ni za jedan stepen hladniji od spoljašnjeg).

Razlika između temperature ohlađenog i spoljašnjeg vazduha ne bi trebalo da bude veća od 9 stepeni.

I kao što grejanje ostavlja traga na kućni budžet u zimskim mesecima, na njega podjednako utiče i račun za struju uvećan radom klima-uređaja.

Upravo zato vam donosimo nekoliko predloga koji će vas rashladiti, a da se ne smrzavate nakon pogleda na račun ili preterano rashlađen prostor.

Stavite široku, plitku posudu (poput posude za rernu) ispred ventilatora i napunite je kockicama leda.

Tako će vazduh koji duva iz ventilatora biti hladniji od vazduha na sobnoj temperaturi, a njegova svežina će trajati sve dok se led ne otopi.

Umesto posude sa ledom, stavite bocu sa smrznutom vodom ispred glave ventilatora Stavite kockice leda u peškir, umotajte ga tako da led ostane unutar peškira i zavežite ga između svih stolica.

Usmerite ventilator na peškir da ohladi vazduh. U slučaju ovakvog hlađenja usled topljenja leda, potrebno je staviti posudu ispod peškira.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas