Kako da vam frizura bude dobra i kada skinete kapu?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako da vam frizura bude dobra i kada skinete kapu?

Hladno vreme dodaje nove slojeve našoj odeći i modnim dodacima koji nadograđuju naš stil. Jedva čekamo da nosimo prevelike vunene šalove ili elegantne kožne rukavice jer one sve što nosimo podižu na viši i zanimljiviji nivo.

Međutim, jedan odevni predmet je podjednako voljen i omražen, neodoljiv i istovremeno zamoran. Reč je, naravno, o kapi.

Kraljica zimske odeće postaje predmet frustracije nakon što uđemo u toplu prostoriju i skinemo je sa glave.

Frizura koju smo pedantno uredili više ne postoji i ostaje nam spljoštena kosa ili razbarušen nered na glavi.

Kako bismo ublažili tegobe koje svi poznajemo ove zime, donosimo vam šest saveta koji će vam pomoći da prevaziđete fenomen kose ispod kape.

Nanesite suvi šampon

Kada vam je potrebno trenutno osveženje, suvi šampon je uvek dobro rešenje, posebno za kosu koja se ispravlja. Pored dodavanja volumena, suvi šampon će trenutno apsorbovati svu masnoću ili ulje koje se nakupilo na koži glave i korena, što rezultira čišćom, obnovljenom kosom. Takođe će pomoći u rešavanju problema sa strujom.

Dobro osušite kosu

Najveća greška koju možete da napravite kada je u pitanju nošenje pokrivala za glavu je da ga stavite na glavu pre nego što vam se kosa potpuno osuši. Ovo će vam izravnati kosu i lako poprimiti oblik šešira. Da biste to izbegli, uverite se da vam je kosa potpuno suva pre nego što stavite šešir ili kapu.

Razdelite kosu u suprotnom smeru nego inače

Ako kosu razdvojite na drugu stranu nego inače, lako je možete vratiti na normalnu stranu kada skinete šešir. Ovo će pomoći u stvaranju volumena u kosi jer će se spljoštiti samo sa jedne strane. Kada ga prebacite na normalnu stranu, vratićete volumen i vaša kosa će izgledati dobro.

Izaberite kapu od prirodnog materijala

Kapa d 100% pamuka ili vune mnogo će bolje pristajati vašoj kosi jer neće proizvoditi mnogo struje. Kape napravljene od sintetičkog materijala stvaraju više električne energije i stoga ih treba izbegavati.

Nanesite lak za kosu na korene

Naprskajte lak za kosu na koren, ovo će pomoći u smanjenju kovrdžanja, ali i zadržati volumen. Podignite delove kose oko korena i poprskajte malu količinu laka za kosu ispod tih delova. Za veći volumen, vrhovima prstiju gurnite kosu nagore kod korena, tako da je podignuta sa krune.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.