Kako da vam dan bude uspešan?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako da vam dan bude uspešan?

Kažu da se po jutru dan poznaje, a ako imate neke od sledećih navika, onda možete da očekujete da vam ostatak dana bude ispunjen pozitivnom energijom.

Svakako da je najpre važno da ste odspavali onololiko koliko je vašem organizmu to potrebno – osam, deset, 15 sati… Ipak, bez obzira na tu satnicu, imate priliku da dan provedete kvalitetno, ispunjeno, sjajno.

Bar 15 minuta nemojte koristiti uređaje

Nakon što ugasite alarm, ne čačkajte više telefon. Mejlovi, poruke i notifikacije će vas sačekati i za 15-ak minuta. Jutarnje vreme treba da bude samo vaše.

Umesto kafe pijte limunadu

Mlaka i sveža limunada donosi mnoge beneficije. Ona pokreće vaš metabolizam i topi suvišne masti, čisti usta i grlo, a i pojačava energiju. Nakon što je popijete, sačekajte bar pola sata nakon što nešto pojedete i operete zube.

Pravilno ustanite

Jedini ispravan način da ustanete iz kreveta jeste da se najpre okrenete na desnu stranu, potom sednete ispravljenih leđa. Na taj način smanjujete pritisak na srce i leđa i odličan je ritual za počinjanje dana.

Koji su vam ciljevi za taj dan?

Dok se rastežete ili pravite limunadu, umesto da razmišljate o društvenim mrežama, iskoristite to vreme da raspodelite ciljeve za predstojeći dan. Ipak, nemojte preterivati sa njima, odnosno napravite skromni spisak od tri plana.

Istegnite se

Nemojte biti lenji, jer i dva minuta istezanja ili vežbanja poprilično utiču na početak dana. Zapravo ćete se osećati ispunjeno i energično, a telo ćete pripremiti za obaveze koje ga/vas čekaju.

Meditirajte

Meditacija je nekima dosadna, to stoji, ali je nemojte preskočiti ako ne morate. Uspešno meditiranje može da traje i svega nekoliko sekundi, verovali ili ne. Važno je da sedite u udobnoj pozi (recimo, pre nego što se izvučete iz kreveta) i pokušate da se fokusirate na „čišćenje“ svog uma. To pomaže vašem mentalnom zdravlju i donosi osećaj zadovoljstva.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.