Kako da se rešite noćnog mokrenja?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako da se rešite noćnog mokrenja?

Noćno mokrenje je normalna, ali frustrirajuća pojava koja se javlja uglavnom kod starijih muškaraca, ali može ukazivati i na ozbiljan zdravstveni problem kao što je rak prostate.

Najčešće, prostata se smatra glavnim uzrokom. To je mala žlezda veličine oraha koja se nalazi ispod bešike, a njena namena je da proizvodi tečnost za stvaranje semena. Sa godinama se može povećati i zbog toga mnogi muškarci ustaju bar jednom noću da bi otišli ​​u toalet.

Urolozi savetuju šta treba da pokušate da uradite ako imate problema sa noćnim mokrenjem.
Ova pravila važe i za žene, jer noćno mokrenje može biti znak hormonske neravnoteže.

Nemojte piti vodu neposredno pre spavanja

Moramo obratiti pažnju na količinu vode koju pijemo neposredno pre spavanja. Ovo posebno važi za ljude koji pate od nokturije. Ako povećate unos tečnosti, imaćete povećano izlučivanje urina. Nemojte piti dve čaše vode neposredno pre spavanja.

Nemojte piti alkohol pre spavanja

Ono što pijete može biti jednako važno kao i kada ga pijete, jer će neka pića imati prirodna diuretička svojstva, što znači da će učiniti da vaše telo proizvodi više tečnosti dva do četiri sata kasnije. Kofein prirodni diuretik, te ćete zbog njega u određenom vremenu proizvoditi više tečnosti.

Nosite čarape visoke do kolena

Muškarci sa bilo kakvim znacima otečenih nogu treba da nose čarape do kolena dok spavaju. Zadržavanje tečnosti je takođe jedan od razloga zašto mnogi ljudi moraju da uriniraju noću.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas