Kada je vreme da kupite nove peškire?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kada je vreme da kupite nove peškire?

Peškiri se koriste svakodnevno, tako da ne treba da čudi što se brzo prljaju i što ih je potrebno često prati. Ali osim čestog pranja, koliko često treba da menjamo peškire?

Ovo su neki od znakova da morate da se rešite svojih starih peškira i počnete da tražite nove.

Peškiri su prestali da upijaju vodu

Ako primetite da više niste suvi kao pre ili vam se čini da sušenje traje duže, nije reč o vama, već o vašem peškiru. Vaši peškiri su verovatno stari. Znak da je vreme da zamenite peškir je kada je izgubio svoj mekani, upijajući kvalitet.

Peškiri su stari nekoliko godina

Ako se pravilno održavaju, kvalitetni peškiri bi trebalo da traju do dve godine, u zavisnosti od upotrebe. Peškiri mogu postati smrdljivi iz mnogo različitih razloga. To može biti osoba koja ga koristi ili kupatilo sa lošom ventilacijom, ali ako operete peškir i on i dalje ne miriše, to je jasan znak da je vreme za nove peškire u vašem domu.

Grubi peškiri

Ako su prošli meseci ili godine otkako ste uživali u mekim peškirima, vreme je za nove. Mogu biti grube od ulja za telo i ostataka deterdženta koji se nakuplja unutar tkanine. Ako je vaš peškir nov i primetili ste iznenadnu promenu u teksturi, možda imate tvrdu vodu ili je vreme da promenite deterdžent za veš.

Boja peškira bledi

Ako ste kupili šarene peškire i primetili da se nijansa promenila ili jednostavno ne izgledaju tako živo kao pre, to je odličan izgovor da odete u kupovinu novih. Međutim, ako su vaši peškiri beli i želite da ih posvetlite, korišćenje izbeljivača je mnogo jeftinije nego da ih potpuno zamenite.

Na peškirima imate tragova buđi

Ako primetite mrlje od buđi na peškirima, potrebno ih je izbaciti. Ako je ovo čest problem, obavezno uključite ventilator ili otvorite prozor u kupatilu, najbolje tokom i posle tuširanja. Ako nemate nijednu od ovih opcija, ostavljanje otvorenih vrata može pomoći u smanjenju vlage, što uzrokuje buđ.

Imate rupe na peškirima

Peškiri nisu dizajnirani da traju večno, pa ako su vaši pocepani ili imaju rupe, treba ih zameniti. Ako niste sasvim spremni da ih bacite, razmislite o tome da ih ponovo koristite za čišćenje ili sušenje kućnih ljubimaca.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas