Jovanović: Ne možemo rešiti obustavu rada ako nemamo s kim da razgovaramo

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Jovanović: Ne možemo rešiti obustavu rada ako nemamo s kim da razgovaramo

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je da ne vidi način da se privremena obustava rada u JP Pošta Srbija reši ako nema zaposlenih sa kojima može da razgovara i ako ne zna šta su njihovi zahtevi.

Kako je saopštilo Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Jovanović se sastao v.d. direktorom JP Pošta Srbija Zoranom Đorđevićem, predstavnicima rukovodstva preduzeća, predsednikom nadzornog odbora JP Pošta Srbija i predstavnicima dva reprezentativna sindikata, Sindikatom PTT Srbije i Sindikatom Radnik, povodom obustave rada jednog broja zaposlenih radnika tog preduzeća.

Sastanak je organizovan po hitnom postupku nakon pristiglog dopisa Pošte Srbije Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

Na sastanku je konstatovano da ne postoje zvanična obrazloženja niti razlozi zaposlenih koji su privremeno obustavili rad u ovom preduzeću, kao i zbog čega su to uradili.

Predstavnici reprezentativnih sindikata, Sindikata PTT Srbije i Sindikata Radnik, rekli su da ne mogu da zastupaju interese ovih radnika, jer od istih nisu ni ovlašćeni, te da su se radnici samoorganizovali.

„Rukovodstvo, nadzorni odbor i reprezentativni sindikati moraju da obezbede zaposlene sa kojima mogu da pričam, kako bih na najbolji način razumeo njihove probleme i zahteve. Kao resorni ministar i kao neko ko je 20 godina proveo u ovom preduzeću spreman sam koliko danas da se sretnem sa svim zaposlenima u Pošti Srbije kako bismo našli izlaz iz novonastale situacije i što pre se vratili redovnom poslovanju s obzirom na ogromne gubitke koje trpi Pošta Srbije, zaposleni, korisnici i Republika Srbija“, rekao je Jovanović.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.