Jeftine prolećne dekoracije za vaš dom

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Jeftine prolećne dekoracije za vaš dom

Proleće budi dekoratere u svima nama i poziva nas da dovedemo boje vrta i osećaj novog početka u našim domovima. Isprobajte neke od ovih prolećnih dekorativnih ideja i zabavite se.

Bez obzira da li ste se preselili u novu kuću ili živite u malom iznajmljenom stanu, u ovo doba godine, svi žudimo za svežim promenama. One nam daju zadovoljavajući osećaj, čak i ako su to one najmanje. Uostalom, malo promena će vam prijati ovog proleća.

Počnite sa spavaćom sobom

Počnite sa promenama u sobi u kojoj započinjete dan. Osvežite svoju spavaću sobu novim, šarenim tapetama i prekrivačima. Sakupite gomilu jastuka, miksujte geometrijske otiske sa cvetovima, velike otiske sa malim, itd. Obratite pažnju da otisci budu u skladu sa velikim komadima u vašoj sobi, poput komoda ili ormara. Uskladite sve sa abažurima na lampama, tepihom ili drugim dekorom u vašoj sobi.

Tapete će odmah osvežiti vaš prostor!

Samolepljive tapete su odličan način da promenite izgled prostora. Koristite svetle, zabavne obrasce na samo jednom zidu koji će dodati karakter enterijeru i povezati ga sa ostatkom prostora i naglašenim dekorom u sobi. Tapete sa vodootpornim premazom su pogodne za kupatilo i kuhinjska područja.

Dodajte samo kap sveže farbe
Proleće je savršeno vreme da obojite svoje zidove i date im nov i svež izgled. Vaš dom će odmah izgledati svetlije i čistije. Boja je najisplativije sredstvo da obnovite enterijer. Odlučite se za neke svetle boje ovog proleća!

Osvetlite prostor

Sve izgleda bolje kada je osvetljeno! Osvetljenje je veoma važna činjenica, a to ne treba potcenjivati. Dobro osvetljenje otvara mali prostor, a neadekvatan izvor svetlosti može ozbiljno da utiče na vas i umanji osećaj udobnosti. Investirajte u odgovarajuće osvetljenje. Zamenite sve sijalice, LED sijalicama – one će uštedeti energiju i pružiti vam odličnu svetlost. Prikačite LED trake (oni su samolepljive) u kuhinjskom prostoru, ispod gornjih ormarića na primer, ili u hodniku da napravite „noćni put“. One stvaraju divnu atmosferu i zdrava su opcija za vaše oči tokom noći.

Izađite napolje

Dolaskom proleća, mnoge naše aktivnosti odvijaju se napolju. Od prve jutarnje kafe ili čitanja, do ugodnih večernjih okupljanja sa prijateljima na otvorenom. Počnite sa čišćenjem balkona, terase ili dvorišta. Investirajte u set za sedenje, zatim dodajte malo zelenila, nove saksije, mirišljavo bilje.

Poigrajte se zidovima

Izađite iz vaše zone udobnosti i otvorite svoj um za nešto drugo i novo. Koristite zanimljivu umetnost, motivacione poruke, stare postere, stare kalendarske slike ili lične fotografije koje ste želeli da smestite negde toliko dugo. Ako nemate nikakva umetnička dela, potražite neke jedinstvene dekore za zid na buvljacima ili u specijalizovanim prodavnicama. Ne postoje pravila za aranžiranje. Možete ugraditi sve vrste zidne umetnosti. Ramovi različitih boja i veličina će dodati dimenziju i ritam vašem prostoru.

Kada postoji mesto za sve, sve je na svom mestu

Ako se borite sa prostorom za skladištenje, dobra ideja je da izaberete multifunkcionalni nameštaj. Stvari koje ne koristite svakodnevno treba čuvati daleko, dok lepe i značajne komade treba lepo urediti. Neopterećen prostor zrači privlačnom atmosferom koja ga čini prijatnim za život. Sa multifunkcionalnim nameštajem možete rešiti problem skladištenja, uštedeti prostor i organizaciju.

Miksujte više, uklapajte manje

Kada želite da brzo preuredite svoj stan, najefikasnija je vizuelna razlika koju ćete postići uz pomoć kućnog tekstila. Prava kombinacija boja i dezena može brzo transformisati prostor. Neke prostorije u domu možete opremiti tepihom ili lepim stazama koji će definisati funkciju prostora i sobu učiniti toplijom.

Sveže cveće je kliše, ali fukcioniše

Sveže cveće i biljke u saksijama su savršeni prolećni dekor koji uliva život i toplinu u vaš prostor. Međutim, kućne biljke mogu mnogo više da urade u vašem domu, osim oživljavanja atmosfere. Dokazano je da biljke unutar vašeg doma imaju terapeutski efekat i mogu vam doneti gomilu zdravstvenih pogodnosti. One mogu poboljšati kvalitet vazduha unutar vašeg doma, povećavati nivo vlažnosti i smanjiti količinu prašine. Učinite sebi uslugu i unesite više zelenila u kućnom životu!

Pronađite inspiraciju u prirodi, okružite se jarkim bojama i uživajte u proleću.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.