Jednostavni trikovi za čišćenje stakla tuš kabine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Jednostavni trikovi za čišćenje stakla tuš kabine

Da li često sanjate da su vam vrata tuša svetla kao prvog dana? Niste jedini.

Na sreću, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da to postignete, a verovatno već imate sve što vam je potrebno u svom domu.

WD-40 priskače u pomoć

WD-40 se može koristiti za razne stvari, ali i za čišćenje. Jednostavno poprskajte staklo i obrišite ga krpom. Ako ne verujete, pokušajte sami.

Belo sirće i prašak za pranje

Kombinacija ova dva sastojka mnogima je omiljena kada je u pitanju uklanjanje mrlja od stakla na tuš kabini. Nećete verovati kako lako rastvara svu prljavštinu bez upotrebe štetnih hemikalija. A uz to je vrlo lako pripremiti ga.

Maramice za veš mašinu

Ko bi rekao da se mogu koristiti u druge svrhe? Uzmite tu maramicu i istrljajte je po staklenoj površini, a sastojci iz nje pomoći će u uklanjanju mrlja i oslobađanju svih nečistoća.

Kukuruzni skrob

To je vrlo slab abraziv koji je idealan za čišćenje takvih površina. Pomešajte ga sa malo sapuna za pranje sudova i sirćeta. Poprskajte vrata, malo operite krpom za čišćenje, pa isperite vodom i gotovo.

Grejpfrut i so

Citrusi iz grejpfruta će prirodno ukloniti sve mrlje i ostatke sapuna koji se talože na staklu. Jednostavno prepolovite grejpfrut, stavite ga i operite vrata.

Sirće pomaže

Čini se da sve čisti. Zagrejte čašu sirćeta i dodajte nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova. Ova mešavina će lako razgraditi masti i rastvoriti mrlje.

Esencijalna ulja

Ovo sigurno niste očekivali, ali je istina. Za čišćenje vrata tuša možete koristiti limunovo ulje sa toplom vodom.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.