Jedan sastojak, nimalo truda: Ovo je sve što vam treba da očistite celu kuhinju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Jedan sastojak, nimalo truda: Ovo je sve što vam treba da očistite celu kuhinju

Kuhinja je najprljaviji deo svakog, pa i najčistijeg domaćinstva, a higijenu ove prostorije možete održavati na vrlo jednostavan način.
Iako biste „na prvu loptu“ pomislili da je kupatilo najprljavije mesto u svakom domu, zapravo je to – kuhinja.

Ostaci hrane privlače bakterije i vrlo su pogodna površina za njihovo razmnožavanje, kao i za stvaranje buđi, a i naučnici kažu da je vrlo važno voditi računa o higijeni ove prostorije jer su rizici ogromni.

„Imate odvod, imate radne površine, frižider, uređaje… i svi su kontaminirani ostacima“, ističe za Tesh Insider mikrobiolog dr Filip Tijerno s Medicinske škole Univerziteta u Njujorku, koji dodaje da je prema njegovom iskustvu najprljaviji predmet u najprljavijoj prostoriji kuhinjski sunđer.

Kako biste pravilno održavali higijenu svih površina u kuhinji, veoma je važno da pronađete idealna sredstva za čišćenje, a malo je poznato da za to možete iskoristiti jedan jedini predmet.

U pitanju je tableta za mašinsko pranje sudova.

Ona je, naime, puna koncentrisanog deterdženta, specijalizovana za odmašćivanje i uklanjanje najupornije prljavštine, zahvaljujući čemu ne mora da se koristi samo prilikom pranja posuđa u sudomašini. Ukoliko je rastopite, možete upotrebiti ovu tabletu kao sredstvo za čišćenje s višestrukom primenom.

Sve što je potrebno jeste da napunite veliku činiju vrelom vodom i ubacite tabletu u nju. Trebalo bi da odstoji dok se tableta ne rastopi, pa da umočite neabrazivni sunđer i time prebrišete sve što želite: radnu površinu, aspirator, pločice, kuhinjske elemente, sudoperu, kuhinjske uređaje…

Umesto činije, možete zapušiti i vrućom vodom napuniti sudoperu i ostaviti tabletu da se otapa u njoj, a nakon što završite s poslom, dobro prebrišite sudoperu i lepo je isperite.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas