iPhone 13 Pro i Pro Max ozvaničeni sa 120Hz ekranima, do 1TB skladišnog prostora

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Apple je zvanično predstavio najjače modele u okviru nove iPhone linije: iPhone 13 Pro i 13 Pro Max. Ovo je treća godina uzastopno da Apple deli svoju premijum linuiju na standardne i Pro uređaje.

iPhone 13 Pro i Pro Max su dobili brži A15 Bionic čipset, tri nove kamere i poboljšani displej sa do 120Hz ProMotion stopom osvežavanja i 1000 nita osvetljenjem i vodootporni su.

Super Retina XDR OLED ekrani su iste veličine kao na prošlogodišnjim modelima i iznose 6.1 i 6.7 inča za iPhone 13 Pro i Pro Max. Ipak, tu su mnaji izrezi, koji će omogućiti više prostora za iOS status bar. Stopa osvežavanja je varijabilna i iznosi od 10Hz do 120Hz.

Apple tvrdi da novi Pro modeli imaju potpuno novi sistem sa tri kamere. Ultraširoka kamera bi trebalo da nudi bolje fotografije u uslovima slabijeg osvetljenja, dok telefoto nudi do 3x zumiranje, nudeći 6x optičko zumiranje za sve tri kamere. Tri kamere sada imaju i noćni mod, a tu je i novi makro mod za fotografisanje subjekata na blizini od svega 2cm.

Najavljeni su novi fotografski profili, koji podsećaju na filtere tradicionalnih kamera. Na polju videa, tu je funkcija kinematskog fokusa i mogućnost snimanja videa do 4K/30fps u ProRes formatu višeg kvaliteta. Osnovna 128GB opcija će nuditi 1080p/30fps snimanje videa.

Oba telefona pokreće novi A15 Bionic čip, koji nudi poboljšanje brzine za CPU i GPU u poređenju sa prošlogodišnjim modelima. Apple ističe da je čip brži i u obavljanju machine learning zadataka.

Poboljšan je i radni vek baterije, pa iPhone 13 Pro traje 1,5 sati duže nego 12 Pro, dok 13 Pro Max traje 2,5 sati duže nego 12 Pro Max sa jednim punjenjem.
Na kraju, povećan je i skladišni prostor, pa tako iPhone 13 Pro linija nudi do 1TB opciju prostora za skladištenje podataka – najviše što je Apple ikada ponudio za svoje iPhone uređaje.

Apple će iPhone 13 Pro i Pro Max u prodaji ponuditi od 24. septembra, sa početnom cenom od 999 dolara za iPhone 13 Pro i 1099 dolara za iPhone 13 Pro Max.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas