Idealna mesta za biljke u domu: Evo šta savetuje feng shui

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Uz ovih nekoliko trikova, vaše biljke će preživeti hladnu i mračnu zimu

Biljke kao feng šui rešenja za vaš dom su jednostavni, ali moćni načini za poboljšanje energije vašeg doma.

Feng šui je studija i praksa poboljšanja protoka či-ja u našim sredinama i domovima. Postavljanje biljaka je jedan od najefikasnijih načina za pokretanje energije.

Biljke i element drveta

Biljke takođe pozdravljaju energiju drveta. Drvo je jedan od pet elemenata u filozofiji feng šuija. Ostali su Zemlja, Metal, Voda i Vatra. Energija drveta neguje restauraciju, život, rast, fleksibilnost, ljubaznost, porodičnu harmoniju i nove početke. Dodavanje živih zelenih biljaka može privući sve ove pozitivne kvalitete u vaš život, prema staroj kineskoj disciplini.

Biljke zahtevaju iste stvari kao i ljudi da bi uspele. To uključuje sunčevu svetlost, vazduh za disanje, vodu za piće, ishranu i ljubav. Element drveta nas takođe uči o velikodušnosti prirode.

Gde postaviti biljke?

Kada planirate gde da pozicionirate biljke obavezno uključite ulaz, spavaću sobu i dnevni boravak. Možete ih energetski povezati sa odgovarajućim saksijama ili koristeći samo jednu vrstu kućne biljke.

Takođe, bilo dobro da određene biljke nađu svoje mesto i u kupatilu. Živa zelena biljka u kupatilu može pomoći da se uravnoteži energija vode koja je iscrpljena stalnim odlaženjem vode. Biljka transformiše opadajuću energiju vode u životni či koji uzdiže.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.