Idealna mera za smesu za prženice je ova! Sa ovom smesom prženice će vam uvek biti savršenog ukusa

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Idealna mera za smesu za prženice je ova! Sa ovom smesom prženice će vam uvek biti savršenog ukusa

Ako nikako niste zadovoljni prženicama koji ste napravili, postoje trikovi zahvaljujući kojima će svaki put biti savršenog ukusa.

Naime, profesionalni kuvari navode da treba voditi računa da hleb ne bude pretanak kada ga sečete.

Idealno je da hleb bude debljine 1,5 santimetara.

Nikada ne koristite potpuno svež hleb kada pravite fritule. Uvek ih pržite na ulju, a ne na puteru. Uverite se da je ulje dobro zagrejano.

Idealna mera za smesu je 1/4 šolje mleka i jedno jaje na dve kriške hleba.

U zavisnosti od toga šta više volite, prženice možete poslužiti sa pavlakom, sirom, ajvarom, džemom…

Poreklo recepta za prženice je nepoznato, iako se izvesna verzija pojavljuje kod rimskog kuvara iz 14. veka, često pripisana Apiciju.

Kaže da se stari hleb natopi u mleko i prži da bi se rešio problem ustajalog ukusa.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.