Greške koje pravite i računi za grejanje su vam visoki

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Greške koje pravite i računi za grejanje su vam visoki

Tri greške koje povećavaju vaše račune za grejanje.

U zavisnosti od toga kako je uređen enterijer vašeg doma, vaši računi za grejanje mogu biti veći ili manji, a pridržavajući se ovih saveta možete olakšati sebi i svom novčaniku.

Nemate tepihe u „saobraćajnim područjima“

Jedna uobičajena greška u unutrašnjosti koja može imati značajan uticaj na račune za grejanje je zanemarivanje korišćenja tepiha. Tepisi, čak i oni tanki koji ne koštaju bogatstvo, mogu da deluju kao izolatori, zadržavajući toplotu i sprečavajući je da pobegne kroz gole podove. Pokušajte da postavite tepihe u oblastima sa velikim prometom i u prostorijama sa tvrdim podovima da biste zaista osetili korist. Ovo će pomoći u efikasnom zadržavanju toplote i smanjenju potrebe za grejanjem, uštedeći na računima za energiju. Štaviše, dodavanje tepiha kući može pomoći da dom izgleda prijatnije.

Koristite roletne umesto zavesa

Odlučivanje za roletne može izgledati kao dobra ideja u smislu uštede prostora, ali može uticati na troškove grejanja. Za razliku od zavesa, roletne nude minimalnu izolaciju, posebno ako domaćinstva nemaju kvalitetnu izolaciju. Kao rezultat toga, vaše unutrašnje temperature će brže fluktuirati, što će dovesti do većeg oslanjanja na grejanje kako bi sobe bile tople. Takođe je preporučio ulaganje u termo zavese jer one najbolje zadržavaju toplotu.

Imate nameštaj gurnut sve do radijatora

Guranje nameštaja pored radijatora je skup previd u uređenju enterijera. Ovakav raspored može da ometa cirkulaciju toplote, izaziva neefikasnost sistema grejanja i dovodi do veće potrošnje energije. Iako ćete i dalje moći da osetite neke od prednosti, osećaćete se još toplije ako dozvolite toplom vazduhu da slobodno struji kroz prostoriju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.