Gradonačelnik Subotice glasao na referendumu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, u pratnji supruge obavio je svoju građansku dužnost i glasao na svom biračkom mestu u subotičkoj Hali sportova. Kako saznajemo iz GIK, do 11h glasalo je oko 8 odsto građana sa teritorije grada Subotica.

On je pozvao građane da u sto većem broju izađu na izbore i obave svoju građansku dužnost na referendumu, i da se izjasne za potvrđivanje Akta o promeni Ustava, koji predviđa nova ustavna rešenja u domenu pravosuđa.

„Svojim glasom i podrškom glasao sam za nezavisno sudstvo, za samostalno tužilaštvo, za privlačenje stranih investicija, za sigurnost domaćih investitora, za ubrzani razvoj naše zemlje, za sigurniju i bezbedniju budućnost naše dece, i da je ovo važno pitanje za unutrašnju demokratizaciju i brži put ka evropskim integracijama“, izjavio je Bakić odmah po glasanju, uveren da nećemo dozvoliti da propustimo ovu priliku da uzmemo direktnog učešća u demokratskom i ustavotvornom procesu i učinimo, i da ovim činimo nešto dobro i korisno za svoju zemlju.

Da podsetimo, pravo glasa ima 127.074 Subotičana, a to svoje pravo će moći da iskažu na ukupno 102 glasačka mesta.

„Sva glasačka mesta otvorena su na vreme i do sada nije bilo nikakvih problema. Za lica koja zbog bolesti i invalidnosti ili starosti nisu u mogućnosti da dođu na glasanje, omogućeno je da to učine van biračkog mesta u skladu sa procedurom propisanom Uputstvom“ rekao je Nenad Kozomora, predsednik Gradske izborne komisije, i dodao da se posebno vodi računa o protivepidemijskim merama, i da je obezbeđena dovoljna količina zaštitnih maski, zaštitne i dezinfekcionih sredstava.

Takođe, omogućen je nesmetan rad posmatračima koji su dobili ovlašćenje RIK- a.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas