Fon Kramon: Na Srbe se vrši stalan pritisak, Milenković priveden bez dokaza

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Fon Kramon: Na Srbe se vrši stalan pritisak, Milenković priveden bez dokaza

Poslanica EU i stalni izvestilac za tzv. Kosovo, Viola fon Kramon pozvala je danas Prištinu da počne da primenjuje isti pristup prema svim građanima na KiM.

Ona je na konferenciji za medije na kraju četvorodnevne posete Kosovu i Metohiji izjavila da je, nakon razgovora sa Srbima u Gračanici, došla do saznanja da se na njih vrši stalan pritisak optužbama za navodne ratne zločine koje su počinili tokom sukoba na KiM 1999. godine.

„Dragiša Milenković je u zatvoru, priveden je bez dokaza i samo na osnovu izjave jednog svedoka. Mislim da to nije u skladu sa zakonom i zato sam i pomenula ovaj slučaj. Kritično je to što 25 godina nakon sukoba, taj čovek koji je sve vreme živeo na Kosovu, bude sada zatvoren. On je u pritvoru i to mi ne liči na vladavinu prava“, rekla je Viola fon Kramon.

Govoreći o formiranju ZSO fon Kramon je napomenula da je obaveza Prištine da formira ZSO jer je to dokument potpisan pre skoro 11 godina.

„Vaša vlada bi trebalo da vas izveštava o svojim obavezama. To nije nešto od juče, to je iz 2013. godine, od pre 11 godina. Kosovo bi trebalo da izađe sa predlogom, o tome se razgovaralo tokom proteklih godina i meseci“, dodala je fon Kramon.

Ona je naglasila da se vide pomaci u procesu dijaloga Beograda i Prištine, i dodala da o tome svedoči i volja dveju strana da se narednih dana sastanu sa Miroslavom Lajčakom.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.