Evo zašto nije dobro da imate samo jedan obrok tokom dana!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Evo zašto nije dobro da imate samo jedan obrok tokom dana!

Iako je pronalaženje uravnoteženog unosa kalorija važno za gubitak težine, takođe je važno jesti redovne i hranljive obroke tokom dana.

Hrana obezbeđuje organizmu sve hranljive materije neophodne za preživljavanje, a konzumiranjem samo jednog obroka dnevno telo biva uskraćeno za potrebne hranljive materije. Osim toga, postoje i drugi negativni efekti na organizam ako jedemo samo jedan obrok dnevno.

Uobičajene posledice su:

Prejedanje

Jedenje jednog obroka dovodi do prejedanja jer telo oseća iznenadnu glad i žudi za energijom. Ograničavanje se može pretvoriti u preveliki unos kalorija u tom jednom obroku, što komplikuje gubitak težine.

Usporavanje metabolizma

Jedan obrok dnevno usporava metabolizam tako da telo štedi energiju. Ovo otežava gubitak težine jer je metabolizam ključan za sagorevanje kalorija.

Telo gladuje

Vaše telo će misliti da gladuje i ponašaće se tako. To će usporiti metabolizam kako bi se sačuvala energija za budućnost. To znači da telo skladišti unos kao mast umesto da ga koristi za energiju.

Posledice po zdravlje

Jedenje samo jednog obroka može izazvati nizak nivo šećera u krvi, iscrpljenost, prejedanje, debljanje, probleme sa srcem, gubitak kose i osetljivost na hladnoću.

Nedostatak hranljivih materija

Ovakav način ishrane često dovodi do unosa visokokaloričnih namirnica koje su siromašne hranljivim materijama. Telu nedostaju neophodne hranljive materije. Stručnjaci savetuju da jedete više obroka tokom dana kako bi telo dobilo sve potrebne hranljive materije i održalo zdrav metabolizam.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas