Evo zašto ne smete nikada da ostavite punjač u utičnici

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Evo zašto ne smete nikada da ostavite punjač u utičnici

Da li ste jedan od onih koji utaknu punjač u utičnicu i ostave ga tako i nakon što se vaš uređaj napuni i ponekad može tako da ostane danima?

U nastavku pročitajte zašto to ne bi trebalo da radite i koje negativne efekte ova greška može imati.

Kompanije za grejanje, klimatizaciju, vodovod i električnu energiju, upozoravaju na tri negativne strane dugog ostavljanja punjača u utičnici.

Opasnost od požara

Jedna od najvećih opasnosti ako ostavite punjač telefona uključen je rizik od požara. Ako se vaš punjač pregreje, nešto bi se moglo zapaliti. Ovo je posebno opasno ako ostavite punjač uključen preko noći, jer možda nećete biti u blizini da primetite vatru.

Visoki računi za struju

Još jedna mana ostavljanje punjača telefona uključenog je to što može povećati vaše račune za struju. Čak i kada vaš telefon nije povezan sa punjačem, sam punjač i dalje troši energiju. Dakle, ako ga ostavite uključenog sve vreme, mogli biste izgubiti mnogo novca na račun za struju.

Troši energiju

Ne samo da ostavljanje punjača telefona uključenog u struju povećava vaše račune za struju, već i troši energiju. Kada ostavite punjač uključen, čak i ako telefon nije povezan na njega, punjač i dalje koristi struju iz utičnice. To znači da sva ta izgubljena energija ide na grejanje vašeg doma i čini vazduh još zagađenijim.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas