Evo šta sve može da očisti deterdžent!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Evo šta sve može da očisti deterdžent!

Deterdžent za suđe je važan proizvod za domaćinstvo. Iako se prvenstveno koristi za pranje posuđa, njegova moć čišćenja seže daleko izvan kuhinjskog sudopera.

Ovaj svestrani proizvod može da promeni igru kada je u pitanju rešavanje raznih zadataka čišćenja u kući.

Za šta možete koristiti tečnost za pranje sudova?

To je zaista mnogo stvari. Čišćenje deterdžentom za suđe je moćan trik koji može pomoći u uklanjanju mrlja, odčepljivanju odvoda i još mnogo toga.

Evo šta sve može da reši deterdžent za pranje sudova

Očistite mrlje u tušu i kadi

Da li ste ikada pokušali da koristite deterdžent za pranje sudova za čišćenje tuša? Čišćenje deterdžentom za suđe može biti veoma produktivno u kupatilu. Tečnost za pranje sudova može ukloniti šljam od sapuna i druge masne naslage u vašem tušu i kadi. Sve što treba da uradite je da sipate malo tečnosti za pranje sudova po celoj površini vaše kade i počnete da ribate četkom ili sunđerom. Kada završite, isperite vodom i uživajte u čistoj kupki. Svojstvo odmašćivanja deterdženta za pranje sudova razlaže tvrdokorne ostatke, ostavljajući vaše kupatilo blistavo čistim. Pored toga, ako stavite deterdžent za pranje sudova pod tuš tako što ćete ga dodati u četku za pranje sudova, on postaje alat koji možete koristiti za brisanje tuša nakon upotrebe kako biste ga održali čistim.

Odmastite ploču šporeta

Osim u kupatilu, za čišćenje šporeta možete koristiti i deterdžent za pranje sudova. Nakon kuvanja, tanjir može ostati prekriven tvrdokornom masnoćom i ostacima hrane. Redovni proizvodi za čišćenje ponekad ne uklanjaju ova ulja onako dobro kako biste želeli. U tom slučaju, pređite na deterdžent za suđe. Nanesite kap deterdženta za pranje sudova direktno na masna mesta, a zatim obrišite vlažnom krpom. Ispolirajte sva posebno prljava mesta, a zatim obrišite sve preostale deterdžente.

Uklonite mrlje sa tepiha

Nesreće se dešavaju, a kada pronađete prolivene ili mrlje na tepisima, čišćenje deterdžentom za suđe može biti lako rešenje. Pomešajte nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova sa toplom vodom i belim sirćetom. Nežno obrišite mrlju čistom krpom od krajnje spoljne ivice mrlje prema centru. Izbegavajte ribanje jer možete proširiti mrlju. Isperite čistom vodom i osušite.

Osvežite svoje četke za šminku

Temeljno očistite četkice za šminku mešavinom sapuna i vode. Deterdžent za pranje sudova može učiniti čuda na bilo kojoj šminki koja se već zalepila za vaše četke ili je prodrla duboko u četkicu. Jednostavno dodajte malo tečnosti za pranje sudova i vode u posudu. Zavrtite četkice za šminku u vodi sa sapunom, a zatim isperite i preoblikujte čekinje. Ova tehnika efikasno uklanja naslage šminke i masnoće bez oštećenja četkica.

Ručno pranje osetljivog veša

Osetljive tkanine zahtevaju posebnu negu, tako da ne želite uvek da ih bacite u mašinu za pranje. Ručno pranje odeće deterdžentom za suđe može biti nežna, ali efikasna opcija. Napunite posudu mlakom vodom i dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova. Nežno promešajte vodu da se stvori pena, a zatim ručno operite delikate. Temeljno isperite i ostavite da se osuši na vazduhu.

Uklonite lepljive ostatke

Tvrdoglave etikete i ostatke nalepnica može biti teško ukloniti… Ali nije nemoguće. Nanesite malu količinu nerazređene tečnosti za pranje sudova na ostatke, ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim obrišite krpom ili strugačem. Sapun razgrađuje lepak, što olakšava uklanjanje viška ostataka.

Odčepite odvode

Tečnost za pranje sudova pomaže u čišćenju odvoda, posebno manjih masnih začepljenja u sudoperu. Sipajte nekoliko kašika tečnosti za pranje sudova u sudoper, sačekajte oko 30 sekundi, a zatim pustite malo tople vode. Deterdžent razbija masnoću i druge ostatke, omogućavajući im da lakše teku niz odvod.

Očistite prljave roletne

Čišćenje sjenila može biti naporan zadatak. Srećom, tečnost za pranje sudova pojednostavljuje proces. Pomešajte toplu vodu sa nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova i umočite krpu od mikrovlakana u rastvor. Nežno obrišite svaku letvicu da biste uklonili prašinu i prljavštinu.

Uklonite vodene tragove na drvenom nameštaju

Vodeni tragovi i mrlje na drvenom nameštaju mogu biti neugledni, ali tečnost za pranje sudova može pomoći da ih uklonite. Pomešajte razblaženi rastvor vode i deterdženta za pranje sudova, a zatim nežno obrišite mrlje od vode.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas