Evo kako da probudite šesto čulo

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Evo kako da probudite šesto čulo

Ono nam često pomaže kroz intuiciju i osećaj u stomaku.

Naše šesto čulo je moćno i dobrodošlo baš kao i naših pet čula koja nam pomažu da se snađemo u svakodnevnom život.

Svi ga imamo i svi možemo da ga koristimo, ali za to je potrebno da pojačamo svesnost i obratimo pažnju na sve suptilne poruke koje nam to čulo šalje. Koja 3 koraka će nam u tome pomoći?

1. Ojačajte rad svojih fizičkih čula

Za početak, ojačajte rad svojih fizičkih čula: vid, sluh, dodir, miris i ukus mogu biti poremećeni modernim načinom života. Najlakši način da to učinite jeste da se vratite prirodi. Neprerađena hrana, mirisi polja i šume, dodir trave, kore drveta, zujanje insekata, šumovi vetra u krošnjama… i šesto čulo, koje je naš primalni instinkt, budi se kada provodimo više vremena u prirodi. Ona je prirodni iscelitelj, snabdevač energijom, punjač naših baterija i provodnik koji nas povezuje sa svim živim bićima.

2. Počnite da vodite dnevnik snova.

Većina ljudi potiskuje intuiciju, ignoriše je, poriče ili bar ne sluša, ali kad sanjamo, sve izlazi na površinu. Na nesreću, većina snova ostane neupamćena, a njihove poruke odbačene, to je šteta, jer oni daju uvid u prave podsvesne drame koje se odvijaju u nama. Pisanje je moćan način da iskoristite njihov sadržaj, ali i vaša veza sa podsvesnim, kanal komunikacije sa intuicijom. Zapisujte ne samo snove, već i intuitivne misli, ono što vam padne na pamet bez nekog naročitog fokusa ili koncentracije.

3. Ne ućutkujte svoj unutrašnji glas.

Ovaj glas koji se ponekad probije kroz naslage dnevnih nadražaja, preokupacija i opsesija je glas instinkta koji mnogi ne slušaju. Naučeni smo da verujemo samo onome što vidimo sopstvenim očima i čujemo sopstvenim ušima. Kad nam informacija stigne “niotkuda” mi u nju sumnjamo.

A veoma često desi se upravo da ta informacija bude tačna. To ne mora da bude uvek “glas” koji ćete čuti, za mnoge ljude je to slika koja im samo blesne pred očima ili osećaj dobrog ili lošeg izbora. Važno je takve poruke osluškivati i vremenom će se način na koji vam šesto čulo saopštava poruke ustaliti.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.