Dva trika za prikrivanje izrastka, pomoći će vam do sledećeg farbanja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Dva trika za prikrivanje izrastka, pomoći će vam do sledećeg farbanja

Žene znaju kakve muke sa sobom nosi farbana kosa, ali postoje i neki trikovi koji će vam olakšati obavezan odlazak kod frizera bar jednom mesečno.

Da bi vam farba na kosi bila postojanija, izbegavajte pranje kose u vreloj vodi. Nekoliko dana pre farbanja kosu ne perite, jer prirodna ulja pomažu da se farba bolje primi. Osim toga, ne perite kosu nekoliko dana nakon farbanja.

A evo i nekih dodatnih trikova koji će vam pomoći u periodu od farbanja do farbanja.

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tada pomaže senka za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i privremeno se neće toliko videti.

Ako ste kosu ofarbali u nijansu svetliju od prirodne i izrastak vam je tamniji, tad uzmite šampon za suvo pranje ili dečji puder. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom za rumenilo.

U današnje vreme postoji puno preparata koji olakšavaju život ženama, pa u prodavnicama možete pronaći posebne preparate za prikrivanje izrastka, a liče na maskaru za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrastak od pranja do pranja kose. Takođe, preliv za kosu dobar je izbor za skrivanje izrastka između farbanja, a osim toga će osvežiti postojeću boju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas