Dom učenika u Bačkoj Topoli primio prve stanare

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Dom učenika pri Poljoprivrednoj školi u Bačkoj Topoli upisao je prvih 60 stanara, budućih učenika prvog razreda srednje škole.

Kako se dokumenta zainteresovanih đaka primaju i ove i naredne nedelje, kapacitet Doma od 102 mesta će verovatno biti popunjen.

„Sada su se upisivali učenici prvog razreda, a potom će i i stariji đaci koji već pohađaju našu školu. Zadovoljni smo kako je protekao upis, u Domu će biti đaci iz naše opštine, Subotice, Temerina, Srbobrana…“, kaže Biljana Hrnjak, direktorka Poljoprivredne škole sa Domom učenika.

Smešten u neposrednoj blizini Poljoprivredne škole, u prelepom ambijentu nadomak Bačkotopolskog jezera, đacima je dostupna 51 dvokrevetna soba, od kojih je jedna za učenike sa invaliditetom, trpezarija, kuhinja i soba za učenje. U potkrovlju će biti kancelarije i druge zajedničke prostorije.

„Kadrovski smo opremljeni, ostaje samo da dobijemo odobrenje za zapošljavanje lica koja će brinuti o higijeni, ishrani đaka, održavanju doma. Verujemo, da će do početka školske godine sve to biti završeno i spremno za naše učenike“, dodaje direktorka.

Podsetimo, izgradnja Doma učenika u Bačkoj Topoli je počela je 2008. godine, a pratile su je razne okolnosti, od nenameskog trošenja novca do hapšenja tadašnjih opštinskih funkcionera. Radovi su nastavljeni posle skoro deset godina, a Pokrajinska vlada je zajedno sa Opštinom Bačka Topola izdvojila oko 75 miliona dinara za završetak izgradnje i opremanje objekta.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas